Sigma annonserer 18-125 mm objektiv !

Mange forbrukere har vært vant til å fotografere med objektiver med brennvidder tilsvarende f.eks. 28-200 mm eller 28-300 mm. Selv om bildekvaliteten på slike objektiver er noen hakk under det man får med den beste optikken, gir den kraftige zoomen en enorm frihet.

Problemet er at bildebrikken på de fleste digitale speilrefleks er langt mindre enn en filmrute, slik at den samme optikken på et speilrefleks får en teleeffekt tilsvarende 45-320 mm og 45-480 mm. Dette er for lite vidvinkel for mange situasjoner.

Canon har til 300D et 18-55 mm objektiv, og Nikon har et 18-70 mm objektiv til sine digitale speilrefleks. Disse objektivene gir god nok vidvinkel for de fleste, men har ikke særlig kraftig tele.

Sigma er nå den første produsenten som lanserer et objektiv som ser ut til å gi både i pose og sekk. 18-125 mm tilsvarer f.eks. 28-200 mm på et Canon EOS 300D!

Objektivet har to asfæriske glasselementer og et element med "Special Low Dispersion" (SLD) glass. Dette skal gi god bildekvalitet og holde størrelsen på objektivet nede.

Minste fokusdistanse er 50 cm på alle brennvidder, noe som gir ganske greie makroegenskaper på full tele. Objektivet skifter ikke lengde under fokusering, og frontlinsen roterer ikke.

Objektivet skal bli tilgjengelig i løpet av juni måned, pris i Norge er foreløpig ukjent.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen