Sigma 18-200mm – kompakt superzoom

Nok et objektiv fra Sigma har sett dagens lys. Sigma 18-200mm F3.5-F6.3 DC er et objektiv beregnet på de som ønsker seg ett objektiv til alle formål. Du slipper å tenke på hvor mye ekstrautstyr du skal ta med deg. Du trenger ikke bekymre deg for om det kan komme støv inn i kamerahuset, og du har mulighet til veldig raskt å endre utsnitt fra vidvinkel til stor tele.

Se større bilder i produktguiden

Alt dette er fine egenskaper, men det dukker opp noen problemer også. Det første som slår oss er at største blender på tele er f/6.3. Dette er lite, og fører til langsom og mindre presis autofokus, og problemer med å få nok lys hvis man ikke bruker stativ.
Selv om objektivet er kompakt til å være 18-200mm, er det fortsatt ganske stort til å være et relativt lyssvakt standardobjektiv som du alltid skal ha på kameraet. Mange vil foretrekke å ha et mindre objektiv som standard, og heller har en telezoom de kan ta med seg når det trengs.

Objektivet har internt fokussystem som gjør at fronten ikke roterer når du fokuserer eller zoomer. Det er en fordel hvis du bruker polarfilter eller gradert nøytralfilter, fordi du slipper å stille på filtrene hele tiden. Ved å benytte den innebygde zoom-låsen, hindrer du objektivet i å endre brennvidde når du først har stilt den inn. Noen objektiver har en tendens til å zoome når vekten drar det nedover.

Tamron har et tilsvrende objektiv, med samme zoom-område, men med noe bedre lysstyrke på vidvinkel. Vi har ikke sett sammenlikninger mellom disse kvalitetsmessig, og kjenner heller ikke prisen på dem, så det er vanskelig å gi noen anbefaling.

Tidligere ga superzoomer som denne relativt ”bløte” bilder, særlig i tele-området. Hvordan dette arter seg på Sigma 18-200mm vet vi ikke, men vi skal ikke utelukke at det samme gjelder fortsatt.

Objektivet er rettet mot lavprissegmentet av markedet, og vil antakelig være et meget spennende alternativ for mange.

 

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen