(Bilde: Sigma)

Sigma ruller ut nytt kamera

DP3 Merrill er et faktum

På første dag av elektronikkmessen CES kommer Sigma med en oppdatering av entusiastkompakten DP2 Merrill. Nyheten heter ikke overraskende DP3 Merrill, og den er utstyrt med den samme Foveon X3-bildebrikken som er i forgjengeren. Brikken er av APS-C-størrelse, og har en oppløsning på 15 megapiksler, selv om Sigma hardnakket hevder den tilsvarer 46 megapiksler, grunnet en noe kreativ tellemåte.

Om kameraet egentlig er en oppdatering kan vel diskuteres, forskjellen fra de tidligere Merrill-kameraene i DP-serien ligger først og fremst i at DP3 Merrill er utstyrt med et annet objektiv. Et nyutviklet 50mm f/2.8 objektiv, som vil få et bildeutsnitt tilsvarende 75mm på et fullformatkamera, er det som sitter på DP3 Merrill. Sigma selv sier i en pressemelding at DP3 Merrill nå kompletterer DP-serien. Deres DP1 Merrill er tenkt til vidvinkel-fotografering med et bildeutsnitt tilsvarende 28mm (på fullformat), mens objektivet til DP2 gir et utsnitt tilsvarende 45mm med sitt objektiv. Objektivet til DP3 ligger med andre ord nærmere tele-enden av skalaen. Nærgrensen til DP3 Merrill er på 22,6 cm, som gir et forstørrelsesforhold på 1:3.

Sigma DP3 Merrill er utstyrt med et 50mm f/2.8 objektiv.
Sigma DP3 Merrill er utstyrt med et 50mm f/2.8 objektiv.Foto: Sigma

Les også: Les Akams omtale av Sigma 35mm f/1.4 DG HSM

Med sitt 50mm f/2.8 objektiv vil kanskje DP3 Merrill ikke være for mannen i gata, da bildeutsnittet kan bli for trangt i mange situasjoner. For dem som er panorama-fantaster derimot, vil DP3 se ut som en spennende nyhet. Portrettfotografer som trenger et lett og kompakt kamera vil nok også juble for Sigmas nykommer. Målene på kameraet er 121 mm (b), 66,7 mm (h) og 80,6 mm (d). Kameraet veier 400 gram.

DP3 Merrill er utstyrt med ni autofokuspunkter, og ifølge Sigmas pressemelding, skal du manuelt kunne flytte på et av disse autofokuspunktene rundt på bilderammen. Kameraet skal på det raskeste være god for syv bilder i sekundet.

På innsiden har Sigma DP3 Merrill to TRUE II-bildeprosessorer som ifølge Sigma skal sørge for et hurtig kamera, og god bildekvalitet. ISO-rekkevidden går fra 100-6400, og kan justeres i 1/3 trinn. Sigma DP3 Merrill kommer med en tre tommers TFT-LCD med 920.000 bildepunkter.

Sigma DP3 Merrill er utstyrt med en tre tommers TFT-skjerm, med 920.000 bildepunkter.
Sigma DP3 Merrill er utstyrt med en tre tommers TFT-skjerm, med 920.000 bildepunkter.Foto: Sigma

I likhet med brødrene i DP Merrill-serien klarer DP3 kun å ta opp video i VGA (640x480), med tredve bilder i sekundet. Det er tydelig at video ikke er prioritert i det hele tatt fra Sigmas side.

Vi har ikke fått noen informasjon om verken pris eller tilgjengelighet for dette kameraet.

Les også: Sigmas nye flaggskip får prislapp

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen