Sigma ruller ut Merrill

Sigma ruller ut Merrill

Sigma oppdaterer DP1 og DP2 med samme bildebrikke som står i flaggskipet SD1.

Kompaktkameraene rettet mot entusiaster, Sigma DP1 og DP2, får samme bildebrikke som står i speilreflekskameraet Sigma SD1. Det blir også en liten endring i produksjonen av brikken som i dag sitter i SD1, noe som fører til at Sigma markerer dette med å tilføye navnet Merrill til alle tre kameraene.

Bildebrikken er en 15 megapiksler Foveon X3-brikke, som Sigma markedsfører som 46 megapiksler, grunnet en noe kreativ tellemåte. Brikken er APS-C-størrelse, noe som er relativt stor for et kamera av DP1 Merill og DP2 Merills størrelse.

Les også: Sigma tar spranget

Sigma DP2 Merrill
Sigma DP2 Merrill

Begge kameraene får ny optikk i forhold til forgjengerne. DP1 Merrill er utstyrt med et 19mm f/2,8-objektiv, tilsvarende 28mm. DP2 Merrill får på sin side et 30mm f/2,8-objektiv, tilsvarende 45mm.

Utseendemessing er kameraene oppdatert med blant annet nye knapper. Begge kameraene er 121,5 mm brede og 66,7 mm høye. DP1 Merrill er 64,3 mm tykt, mens DP2 Merrill er 59,2 mm tykt.

På innsiden har de to TRUE II-bildeprosessorer som ifølge Sigma skal sørge for hurtigere kamera, og bedre bildekvalitet. På videosiden henger de to brødrene litt etter, og er bare gode for videoopptak i VGA-størrelse.

Prisene på de nye kameraene er ikke klare enda, men det som er klart er at Sigma SD1 vil falle markant i pris. Kameraet har ligget på en pris rundt 50 000 kroner, men den nye SD1 Merrill vil ligge på rundt 16 000 kroner. Om prisreduksjonen skyldes utelukkende den endrede produksjonsmetoden av bildebrikken vites ikke.

Les også: Sigmas nye flaggskip får prislapp

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen