(Bilde: Shutterstock/Africa Studio)

Sigma må betale mange titalls millioner i erstatning

Bildestabiliseringsbråk avgjort i retten.

Hvem som oppfant hva er et stadig tilbakevendende tema i teknologibransjen. Denne gangen er det Nikon og Sigma som har barket sammen i rettssalen, i en sak som har pågått siden 2011.

Nå ligger kjennelsen klar.

Bildestabiliseringsbråk

Nikon gikk til sak mot Sigma fordi sistnevnte skal ha benyttet seg av enkelte Nikon-patenter relatert til VR-teknologien Nikon bruker i optikken sin. VR står for «vibration reduction» og er kort fortalt teknologi som motvirker uskarphet forårsaket av bevegelse av kameraet.

Nå har retten i Tokyo kommet frem til at seks av Sigmas objektiver har benyttet seg av enkelte Nikon-patenter, tilsvarende om lag 15 prosent av teknologien. Dermed tilkjennes Nikon 15 prosent av overskuddet Sigma har hatt på de seks objektivene.

Totalt må Sigma ut med 1,5 milliarder japanske yen, tilsvarende drøye 87 millioner kroner, til Nikon; en sum som er betraktelig lavere enn de 12 milliarder yen som Nikon opprinnelig siktet seg inn på.

Nikon patenterte VR-teknologien i 2002.

Nylig vant Nikon også frem med et søksmål mot Polaroid, etter at sistnevnte lanserte et speilløst systemkamera som var til forveksling likt Nikons 1 J2.

Hva betyr egentlig det som står på objektivet ditt?
Her får du full oversikt »

(Kilde: Nikonrumors)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen