(Bilde: Montasje akam.no/Sigma/iStockphoto.)

Sigma imponerer bloggerne

Lensrentals har tatt en kikk på Sigma 35mm f/1.4  DG HSM.

Roger Cicala, eier av Lensrentals.com har blogget om sine førsteinntrykk av Sigma 35mm f/1.4 DG HSM og er mildt sagt imponert. Han og hans ansatte tester alle objektiver de får inn før de sendes ut til kunder.

Lensrentals har bare fått inn ett eksemplar foreløpig, men til gjengjeld er Sigma 35mm f/1.4 DG HSM bedre enn det beste av 100 eksemplarer av Canon EF 35mm f/1.4L USM Lensrentals.com har inne, på både senter- og kantskarphet. Nikon 35mm f/1.4 G AF-S skal være omtrent like god som Canons variant i følge Cicala.

Siden Lensrentals bare har fått inn ett eksemplar, er det selvsagt for tidlig å si om Sigma greier å levere like god skarphet på alle eksemplarene de leverer, men at det er skarpere enn det beste Lensrentals har inne av Canons variant, bør jo være en god indikator.

Lensrentals skryter over skarpheten til Sigma 35mm f/1.4 DG HSM.
Lensrentals skryter over skarpheten til Sigma 35mm f/1.4 DG HSM.Foto: Faksimile, lensretal.com

Les også: Tre nye objektiver fra Sigma

Zeiss-lignende

Cicala er også begeistret over byggekvaliteten på Sigmas nye objektiv, og mener at det ligner med på et Zeiss-objektiv enn noe av det Canon og Nikon leverer. Zeiss er kjent for meget god mekanisk (så vel som optisk) kvalitet på objektivene sine.

Lensrentals-eieren mener objektivets eneste svakhet er dårlig kvalitet på bokeh (bakgrunnsuskarphet) og at mange nok fortsatt vil foretrekke Canons og Nikons ekvivalenter ene og alene på grunn av det, selv om Sigma viser seg å være skarpere.

Roger Cicala og Lensrentals tjener selvsagt penger på utleie av objektiver, så man bør ta hans ord med en klype salt. Det er dog fortsatt interessant å se hva Cicala, som har tilgang til og har testet hundrevis av objektiver mener om Sigmas nye proff-objektiv.

Les også: Mye lys for pengene

Nye rutiner


Sigma har lenge hatt et litt frynsete rykte på seg for å være litt slepphendte med kvalitetskontrollen på objektivene sine. Lensrentals.com gikk til og med så langt at de for fem år siden vurderte å slutte å ta inn Sigma-objektiver.

Siden den gang har det dog skjedd en del. I følge Cicala forbedret reparasjontider og kundeservice hos Sigma seg betraktelig.

I høst annonserte Sigma nye rutiner for kvalitetskontroll av hvert enkelt objektiv. Ved hjelp av en Foveon Merril-sensor på 46 megapixler - den samme som i Sigma DP1 Merril, tester de alle objektiver først senter og så i en av kantene for svakheter, før objektivene sendes fra fabrikken.

Cicala er imponert over bildekvaliteten fra Sigma 35mm f/1.4 DG HSM, men mener at bokehn er penere på Canon og Nikons ekvivalenter.
Cicala er imponert over bildekvaliteten fra Sigma 35mm f/1.4 DG HSM, men mener at bokehn er penere på Canon og Nikons ekvivalenter.Foto: Faksimile, lensretal.com

Sigma 35mm f/1.4 DG HSM er i første omgang det eneste objektivet som testes med Merril-sensoren, men målet er at alle nye objektiver som lanseres i Contemporary-, Art- og Sports-seriene skal testes med samme metode.

Lloyd Chambers skriver på diglloyd.com at mens prosessen uten tvil har sine begrensninger, er det et skritt i riktig retning og at med høy oppløsning på nye kamerahus, er det rett og slett nødvendig med mer presis kvalitetskontroll.

Chambers er dog skuffet over Sigma ikke viser fram MTF-diagramer, slik Canon, Nikon, Zeiss og Leica gjør.

Sigma 35mm f/1.4 DG HSM med Canon-fatning forventes å være på lager hos norske butikker i begynnelsen av desember, mens Nikon-versjonen forventes å komme over nyåret.

Akam kommer med en omtale av objektivet på et senere tidspunkt.

Les også: Telezoom å juble for

Oppdatert 06.12.12: Det viser seg at Sigma har publisert MTF-diagram for Sigma 35mm f/1.4 DG HSM på sine nettsider, som det har blitt informert om i kommentarfeltet.

Kilder:
sigmaphoto.com
lensrentals.com
diglloyd.com

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen