Sigma fornyer superzoom
(Bilde: Montasje: Are Thunes Samsonsen, Akam.no)

Sigma fornyer superzoom

Slipper oppdatert versjon av sin 18-250 mm.

Sigma er kanskje den alleer mest kjente av tredjepartsprodusentene av optikk, og i dag annonserte de at en ny og oppdatert versjon av deres 18-250 mm er på vei. Nykomlingen, som blir hetende Sigma 18-250mm F3.5-6.3 DC Macro OS HSM, vil i første omgang komme i Canon-versjon, etter hvert fulgt av utgaver for Nikon og Sigma i august, og Sony og Pentax på et ikke ennå bestemt tidspunkt.

Canon-utgaven skal bli tilgjengelig i midten av juli, og veiledende pris blir 4795 kroner.

Det nye objektivet har en rekke forbedringer over forgjengeren med samme brennviddeomfang. Blant annet er vekt og størrelse betydelig redusert, og der forgjengeren veide 630 gram veier den nye utgaven bare 475 gram. Lengden er redusert fra 101 mm til 88,6 mm, og diameteren er redusert fra 79 mm i den gamle modellen til 73,5 mm i den nye.

MTF-graf, dersom du interesserer deg for slikt.
MTF-graf, dersom du interesserer deg for slikt.

Samtidig er filterdiameteren redusert fra 72 mm til 62 mm, slik at man nå kan bruke billigere filtre på objektivet, om man skulle ha behov for det.

Les også: Heftig superzoom lekket av Nikon

Brennvidde og blenderverdier er akkurat som før, men nærgrensen er forbedret fra 45 cm til 35 cm gjennom hele brennviddeomfanget, noe som gir et største makroforhold på 1:2.9, forbedret fra 1:3.4. Ikke ekte makro, men absolutt en kjekk funksjon å ha i et objektiv som dette, hvor fleksibilitet fremfor noe står i høystetet.

Optisk er objektivet konstruert av 16 elementer i 13 grupper (mot tidligere 18 i 14 grupper), hvorav tre elementer er av asfæriske type og ett er av SLD-glass som skal redusere fargefeilbrytning. Som tidligere vil objektivet ha Sigmas egen bildestabilisator som i følge dem selv skal være god for 4 trinn lengre lukkertider enn uten. Versjonene for Sony og Pentax vil imidlertid ikke være utstyrt med bildestabilisator, siden disse produsentene benytter seg av bildestabilisator i kamerahuset i stedet for i optikken.

Fysisk skal det nye objektivet være konstruert i et materiale som Siogma kaller TSC ("Thermally Stable Composite"). Som navnet antyder er dette en type plast som skal holde på størrelsen selv om temperaturen varierer. I tillegg skal det være mer elastisk enn polykarbonat, som vanligvis brukes, og bindes dermed sterkere til objektivets interne metalldeler. Det nye materialet gjør også at enkelte deler kan være tynnere og lettere enn før, uten at det går ut over styrken, og er dermed å takke for en god del av vektreduksjonen.

Les også: Hva betyr det som står på objektivet ditt?

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen