Sier nei til mobilpjatt på flyet

I januar annonserte Norwegian, som først og fremst er et flyselskap, at de skulle starte opp som mobiloperatør. I samme slengen skulle det bli mulig å ringe fra luften. Nå endrer de planene.

Selskapet har nemlig ombestemt seg, og vil ikke la passasjerene ringe under flyturen. Surfing på internett og bruk av tekstmeldinger og e-post vil likevel være mulig.

- Det er ut fra en forretningsmessig vurdering at vi nå dropper muligheten for å foreta mobilsamtaler fra flyene, Hans Petter Aanby, direktør for IT og forretningsutvikling i Norwegian til Aftenposten.

Behovet ikke stort nok

Flyselskapet har nemlig fått tilbakemeldinger som tyder på at behovet for å snakke i mobilen fra flyet ikke er stort. Folk ønsker likevel å surfe på internett og lese og skrive tekstmeldinger og e-post.

Utprøvingen av mobilbruk på flyet vil starte allerede i løpet av høsten. I løpet av vinteren neste år skal ordningen være oppe.

For å få mobildekning i flyet må eget utstyr monteres. Norwegian holde nå på med åutvide sin flypark med maskiner av typen Boeing 737-800 der utstyret installeres fortløpende. I tillegg vil Norwegian kjøpe alle de flyene de i dag leier, og montere utstyr for mobil også i disse.

Les også vår kommentar: Ikke ring på flyet!

(Kilder: Aftenposten, Side2.no)

Kommentarer (9)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen