Sier nei til iPhone-krav

Når iPhone etterhvert kommer til Europa vil det kun være et knippe operatører som får lov å selge telefonen. Det er fremdeles ikke kjent hvem som får de første europeiske eksemplarene av telefonen, men de mest aktuelle kandidatene til nå har vært Vodafone, O2, T-Mobile og Orange.

Nå går det rykter om at Vodafone, som var favoritten til å dra i land Apple-kontrakten, har trukket seg. Årsaken skal være at operatøren rett og slett mener kravene fra Apple er urimelige.

I bytte mot tillatelse til å selge iPhone, vil Apple visstnok ha deler av inntekten operatørene drar inn på datatrafikk, i tillegg til at de vil begrense hvilke internettsider mobilbrukerne skal kunne gå inn på med telefonen.

– Uvanlig
Øyvind Vederhus i NetCom har ikke hørt om iPhone-kravene, men synes de hørtes uvanlige ut.

– Dette hørtes spesielt ut, og er såvidt jeg kjenner til ikke vanlig praksis fra mobilprodusentenes side. Det er vanskelig å svare på sparket på om NetCom ville gått med på noe sånt, vi måtte isåfall først vurdert det opp mot forretningsstrategier og hva som ville vært best for kundene, sier Vederhus til Amobil.

Telenor er ikke interessert i å kommentere ryktene.

– Hva som skulle komme opp av krav og ønsker i en eventuell forhandling med Apple ønsker vi å diskutere direkte med dem, og bare med dem. Jeg verken kan eller vil kommentere på hypoteser om hvordan Apple vil gå frem i det norske markedet. Vi vil forholde oss til de fakta Apple vil presentere for oss, ikke hva som står å lese i mediene, sier informasjonssjef Anders Krokan i Telenor til Amobil.

– Folk i Norge som gleder seg til å ta iPhone i bruk skal imidlertid vite at Telenor er i kontakt med Apple, og at vi synes det er interessant at Apple kommer med en mobiltelefon. Det er mange gode musikkmobiler i markedet, og det er flott at også Apple ser at musikk på mobilen blir et stadig viktigere satsningsområde. Videre har vi mange kunder som er glad i Apples produkter og som ønsker seg en iPhone. Vi håper vi slipper å skuffe dem, forteller Krokan.

(Kilder: Guardian, Mobilsiden.dk,Barron )

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen