Sier ifra når du er kjedelig

Et slikt responsverktøy vil absolutt kunne være nyttig for en professor eller andre som lever av å formidle et budskap til andre mennesker.

Likevel er det spesielt med tanke på autister dette nye verktøyet blir utviklet. Autister har nemlig vansker med å plukke opp sosiale signaler hos andre.

Skal tolke videoklipp
Utstyret består ifølge newscientist.com av kamera, datamaskin og programvare. Videokameraet er så lite at det kan plasseres på siden av et par briller. Det vil så kobles til en håndholdt datamaskin med en spesiell programvare.

Programvaren er utviklet for å kunne tolke følelsene hos mottakeren gjennom videoklipp. Hvis vedkommende ser ut til å bli irritert eller miste interessen, vil den håndholdte datamaskinen vibrere.

Håper på videre bruk

- Det er trist at autister ikke klarer å tolke de sosiale tegnene, for da vil mange etter hvert unngå å snakke med dem, sier hjernen bak prosjektet, El Kaliouby ved Massachusetts Institute of Technology.

Prosjektet skal vises fram på en messe for kroppssensorer denne uken. Man er også åpne for at utstyret skal kunne brukes på andre enn autister, for eksempel i undervisningssammenheng.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen