Test

Siemens SX1

Design og kvalitet - 

Symbian-telefoner er ikke akkurat kjente for å være noen lettvektere, og Siemens første telefon basert på det kjente operativsystemet er i så måte intet unntak. Den er både stor, klumpete og tung med sin 116 grams vekt. Du bør med andre ord virkelig verdsette den funksjonaliteten telefonen har å by på om du vurderer å anskaffe deg den.

SX1 skal i utgangspunktet være den minste Symbian-telefonen til dags dato, men vi måtte allikevel overrasket konstatere at den ikke ligger så godt i hånden som den noe mer romslige Nokia 6600. Den virker rett og slett mer firkantet og uhåndterlig, spesielt på grunn av den 5 centimeters bredden, og den er generelt sett ikke noen lett håndgripelig telefon.

Inntrykket av uhåndterlighet forsterkes ytterligere av det heller uvanlige knappeoppsettet til telefonen, der nummer-tastene er stablet i to rader på hver side av skjermen istedet for å ligge under skjermen slik vi er vant til fra andre telefoner. Dette er i våre øyne et unødig knotete og tungvint oppsett, som gjør at det blir adskillig mer tungt og tidkrevende enn nødvendig å skrive inn tekst med telefonen.

Selv om man med noen ukers trening kan lære seg å skrive forholdsvis raskt med SX1, kan det ikke sammenlignes med hastigheten man oppnår med telefoner med det 3x3-tasters oppsettet de fleste av oss er vant til. Det er dessuten omtrent et krav at man bruker begge hender samtidig, da det å skrive bokstav for bokstav med kun én tommel reduserer tempoet til nær stillestand. Har du ikke begge hender ledig har du altså et problem.

Videre er det veldig knotete å måtte bevege tommelen ned til joysticken for å hoppe frem til neste bokstav, og enda mer knotete å bevege den helt ned til c-tasten for å viske. Særlig gøy er det heller ikke å skrive ord og setninger med bokstaver som konsentrerer seg på den ene siden av alfabetet, da den ene tommelen blir sittende å hoppe frem og tilbake mellom tastene mens den andre blir liggende å gå på dagpenger. Dette er for dårlig!

Forøvrig har Siemens, ironisk nok, utstyrt SX1 med et spill kalt TypeGun som skal trene deg opp i å skrive med det nye tastaturet. Det trengs.

På den ene siden av telefonen finner man to praktiske hurtigtaster for å spille inn lydopptak og for å starte kameraet. Forøvrig hadde det vært kjekt om de også kunne brukes som volumknapper, slik at man raskt og enkelt kunne justert volumet under samtaler og under avspilling av MP3 og radio. Det må man nå i stedet bruke joysticken (og evt skru av av tastelåsen) til.

Når det kommer til inntrykk av kvalitet skal det sies at SX1 fremstår som en svært solid og robust telefon. Den har en jevn fordeling av vekten, den er ikke plaget av knirkelyder eller svakheter i konstruksjonen og både taster og joystick ser ut til å være av høy kvalitet og gir god respons.

Vi likte dessuten veldig godt muligheten for såkalt hotswap av minnekortet. Mens man med Nokias telefoner må skru av telefonen og fjerne batteriet for hver gang man skal skifte minnekort, kan man med SX1 simpelten trykke ut kortluken og skifte kortet mens telefonen er på. Dette burde være et stort pluss i margen for dem som bruker flere minnekort. Bra!

Siemens SX1 med abonnement

Siemens SX1

Siemens SX1 med abonnement   Les mer »

Siemens SX1   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen