Test

Siemens ST55


Vi vil takke MPX for utlånet av Siemens ST55.

Design og kvalitet - 

ST55 bryter på mange måter med det tradisjonelle Siemens-designet, og minner i form og utseende mer om Sony Ericssons slager T68i enn om tidligere telefoner vi har sett fra den tyske produsenten. Dette har en logisk forklaring, i det ST55 kun selges under Siemens merkenavn, mens den Taiwanske produsenten Quanta står for design og utvikling av telefonen.

Telefonen er utformet i et solid materiale med metall-tekstur, og fremstår som både veldreid og robust. Den ligger godt i hånden, og den 87 grams vekten har blitt jevnt fordelt over hele kroppen. Foruten enkelte knirkelyder når man klemmer hardt på telefonen, har vi lite å utsette på det rent kvalitetsmessige inntrykket til ST55.

Telefonen stiller også meget sterkt når det kommer til dimensjoner, og er til tross for sitt integrerte 640x480 pikslers kamera ikke noe større enn for eksempel Sony Ericsson T610 og dessuten 8 gram lettere.

Vi var på den annen side meget skuffet over utformingen av tastene til ST55, som er alt for små og tynne for en voksen bruker. De er dessuten sleipe, noe som fører til at tomlene ofte sklir av når man prøver å skrive, og ikke minst harde, som gjør at man raskt blir sliten av å skrive lengre stykker med tekst.

Det skal sies at de små dimensjonene til tastene har sin logiske forklaring. Etterhvert som produsentene prøver å presse inn stadig større skjermer i designene sine, må dette til syvende og sist gå ut over andre aspekter ved telefonen, og det er også derfor man etterhvert beveger seg mot det mye mer romslige kamskjells-formatet.

Joysticken til ST55 er heller ikke noe særlig å skryte av. Den er nemlig belagt med et svært glatt materiale, noe som fører til at tommelen hele tiden sklir av joysticken når man blar gjennom menyer og lignende. Forøvrig savnet vi volumknapper på siden av telefonen og en dedikert knapp for kameraet, som er vanlig på telefoner i denne prisklassen.

Alt i alt er det tydelig at utviklerene bak den nye kameratelefonen til Siemens har vektlagt design og dimensjoner fremfor funksjonalitet.

Siemens ST55 med abonnement

Siemens ST55

Siemens ST55 med abonnement   Les mer »

Siemens ST55   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen