Siemens sliter fremdeles

Overskuddet i andre kvartal 2005 ble på 781 millioner euro mot 1,21 milliarder euro i samme kvartal sist år. Den gang hadde Siemens også en ekstraordinær inntektspost fra salget av selskapets aksjer i bedriften Infineon.

Ned en plass
Siemens har mistet sin posisjon som verdens fjerde største mobiltelefonprodusent til LG Electronics. Markedsandelen er sunket fra 9,5 til 6,4 prosent. Underskuddet i mobildivisjonen ble på 138 millioner euro, og omsetningen falt med 30 prosent til 842 millioner euro.

Med det er ikke bare mørke skyer som svever over Siemens. Konsernet melder om oppgang i omsetningen på de fleste andre felt Siemens er involvert i. Omsetningen har steget med 4,3 prosent til 18,6 milliarder euro. Noe som er litt høyere en det analytikerne hadde ventet.

Enda analytikerne er rimelig fornøyd med resultatet så er ikke aksjemarkedet like fornøyd med utviklingen. Aksjen har falt med 1,4 prosent til 57,38 euro, og har dermed sunket med 8 prosent hittil i år.

Som nevn tidligere så ryktes det at Siemens er i forhandlinger med blant annet Acer, Nortel, Nokia og Motorola om et fremtidig samarbeid eller partnerskap innen mobiltelefoni. Om dette vil være med å hjelpe Siemens opp av bølgedalen er det bare fremtiden som kan vise. Administrerende direktør Klaus Kleinfeld lover at det også i fremtiden skal selges Siemens mobiltelefoner, uansett hvem Siemens skal samarbeide med.

(Kilder: Børsen Online, IDG og Siemens)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen