Test

Siemens SL75

Design og byggekvalitet - 

Siemens SL-serie har vært en av de mest spennende modellseriene fra den tyske mobilprodusenten noensinne, og når Siemens nå trekker inn årene og setter i gang ny storsatsning med BenQ er det nesten litt vemodig at det skjer med nettopp en SL-modell.

Dog, det er liten tvil om at Siemens takker for seg med stil. SL75 er en av de aller lekreste telefonene noensinne og er på ingen måte noen dårlig remake av legenden SL55. Her er det rett og slett snakk om inspirasjon fra tidligere modeller, perfeksjonert og satt sammen til en ny telefon.

Iført svart og sølvglanset hardplast er SL75 en fryd for øyet. Telefonen ligger godt i hånden og det skyldes både den eksklusive materialbruken og den runde utformingen, som får den lille tyskeren til å ligne på et særdeles lekkert påskeegg. Med målene 9,2 x 4,8 x 2,3 cm er SL75 heller ikke store egget og med en vekt på 99 gram snakker vi om en middelvekter som er lett, men samtidig såpass tung at den utstråler en viss seriøsitet.

Skyvemekanismen er et av de stedene der du merker at Siemens ingeniører har gjort et grundig arbeid. Skjermdelen verken skyves eller spretter opp, den nærmest svever på plass bare du dytter den i gang. På innsiden sitter det en velkonstruert fjærmekanisme som får overdel og underdel til å passe perfekt sammen. Overraskende nok synes ikke skinenne på utsiden, så det virker som om over- og underdelen bare er lagt oppå hverandre. Alt i alt oser det hele av eksklusivitet.

Noe som er påfallende er at telefonen nærmest virker å være sveiset sammen. Ingen sprekker, ingen tegn til slark, ikke et eneste knirk legger demper på kvalitetsinntrykket. Uansett hvor mye du klemmer til, presser på dekselet eller prøver å vri og vende på telefonen vil ikke SL75 komme med så mye som et klynk av skjørhet, og det er like før SL75 stiller i samme kategori som Jaguar og en rekke andre lukseriøse drømmer.

Lekre og gode taster
Tasteneutformingen på designtelefoner i samme priskategori som SL75 er ofte mer estetisk fokusert fremfor å ta hensyn til fingrene som skal bruke dem. Gode eksempler på det er for eksempel Nokias 8800, som hadde ørsmå taster, eller 7380, som ikke har taster i det hele tatt.

SL75 har derimot et tastesett som er bygget for å kunne brukes. Tastene sitter tett i tett, men er samtidig store nok til at de er lett å treffe, og har en utforming som gjør dem behagelig å bruke. Det er heller ikke noe problem å nå tastene i ytterkanten, noe som var tilfelle på SL55.

Det finnes også et større antall snarveisknapper, som gjør at du slipper å åpne telefonen når du for eksempel skal knipse bilder eller høre på musikk. I alt finnes det snarveier til mp3-spilleren, kameraet, mediamappen og nettleseren, og du kan dermed ta for deg ganske mange oppgaver uten å måtte åpne telefonen.

Oppsummeringsvis kan det trygt konstanteres at SL75 befinner seg i samme kategori som verdens best designete telefoner. Et fint design er alltid vel og bra, men uten at det er mulig å anvende i hverdagen har det liten funksjon. SL75 kombinerer derimot stilig design med et svært anvendelig ytre med gode taster, høy kvalitet og mange smarte løsninger. Vi vil derfor si at SL75 nok er det smarteste kjøpet i dag om du kun er ute etter en telefon med stilig og brukervennlig design.

Siemens SL75 med abonnement

Siemens SL75

Siemens SL75 med abonnement   Les mer »

Siemens SL75   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen