Test

Siemens SL65

Design og kvalitet - 

Siemens SL65 er andre modell ut i Siemens eggeformede SL-serie. Forgjengeren SL55 vakte stor oppsikt både her til lands og internasjonalt for sin sjarmerende utforming og uortodokse design, som i ettertid er blitt kopiert av flere produsenter. Derfor er det kanskje ikke så rart at vi hadde store forventninger til Siemens nye designtelefon da vårt testeksemplar dukket opp i postkassen.

Skuffelsen var enorm når vi åpnet esken. SL65 virket allerede ved første øyenkast som en overvektig klump man sjelden ser lignende til. Telefonen var både større og tyngre enn SL55, og totalt blottet for den sjarmen som vi lot oss forføre av i sin tid. Mens SL55 var et mote-utspill fra Siemens, er etterkommeren et designgjesp som blekner totalt i sammenligning.

Og grunnene til det er mange. Telefonen mye større enn både SL55 og Samsung E800 med sine 9 cm i høyden og 4,8 cm i bredden . I utslått tilstand er telefonen hele 12 cm lang, altså nesten like lang som Nokias badeleke 3650, og da er den kanskje noe uaktuell for de av oss som ser etter en lekker liten telefon som passer trange bukselummer på byen.'

SL65 veier 99 gram, noe som generelt er en vanlig vekt for en telefon av nyere dato.

Vi mislikte også formgivningen på telefonen. Greit nok, design og form er en smakssak, men når designet blir upraktisk og ubehagelig, så må vi si ifra. Telefonen ligger nemlig ubekvemt i håndflaten og er ubehagelig å håndtere.

Treg skyvemekanisme og glatt styrepinne
SL65 er heller ikke spesielt grei å bruke. Skyvemekanismen er blant annet treg og tung å skyve ned, og det er sjelden at man klarer å åpne telefonen uten å bruke begge hendene. Dette står i klar kontrast til E800 og SL55, som begge har silkemyke og galante mekanismer som gjør det til en fryd å bruke skyvemekanismen.

Styrepinnen falt heller ikke i smak. Det har seg nemlig slik at hvis man ikke legger neglen under selve pinnen på en helt spesiell måte, så oppfatter telefonen det som om man trykker styrepinnen inn. Dette førte til at vi gikk oss feil i menyene ved flere tilfeller. I tillegg er styrepinnen glatt, hard og alt for uresponsiv til at vi i det hele tatt kunne si oss fornøyd med den.

Problemene med styrepinnen var med på å skape et nytt problem. I våre desperate forsøk på å presse styrepinnen oppover kom vi ofte borti den underliggende internett-knappen. Denne tar deg automatisk ut i hovedmenyen selv med den minste berøring. Vi behøver vel ikke nevne at dette fikk oss til å gå i taket et par ganger.

Heldigvis holder kommandoknappene og talltastene en noe bedre kvalitet. Her har Siemens lykkes noenlunde med plasseringen, størrelsen og avstanden slik at selv de med bamsenever burde kunne skrive en melding.

Vi har heller ikke noe å si på knirking eller ujevnheter. Materialene som er brukt er hovedsaklig hard plast. Dette gir ikke akkurat telefonen noe preg av luksus, men er svært praktisk med tanke på at plast ikke blir så lett ripete eller mister glansen sin.

Sjelden har vi vært borti en telefon som har servert oss like mange problemer som SL65. Den totale mangelen på brukervennlighet og evnen til å finne smarte løsninger skremmer oss, og vi undres på om dette er Siemens eget verk eller om selskapet rett og slett har gått tom for ideer og like greit gitt jobben til en alkoholisert, finsk rørlegger.

Som kjøper av SL65 skal du skal ihvertfall være svært lite opptatt av design og kvalitet for i det hele tatt å holde ut med telefonen.

Siemens SL65 med abonnement

Siemens SL65

Siemens SL65 med abonnement   Les mer »

Siemens SL65   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen