Test

Siemens SL55

Slett ikke den mest avanserte telefonen vi har sett. Men helt klart en av de peneste. Siemens SL55 er en designperle og har som sådan et stort potensial spesielt blant den mer feminine delen av befolkningen.

Design er blitt et nøkkelelement for de produsenter som vil selge mye. På det området har Nokia vært den store vinneren med et enormt spekter av ulike design målrettet så det holder. Som en god nummer 2 vil vi hevde at Siemens kommer. Og SL55 som av designeren presenteres som et ”telefon til begjær” er vikelig en fryd for øyet. Og lyden er også helt upåklagelig.

 

MMS – kamera kommer.

SL55 håndterer MMS i små doser greit, men har ennå ikke kamera. Først leverte Siemens samme kamera som til S55, men det passet slett ikke. Nå varsler de at det kommer et eget eksternt kamera til SL55. Vi er generelt skeptiske til verdien av eksterne knøttkamera til mobiltelefoner og vil si det krystallklart: dette er ikke telefonen for den fotoglade. Dette er en telefon som kan håndtere multimediameldinger, men som framfor alt er en god telefon. Det er mer enn vi kan si om mange mer komplekse varianter. Både lyd og telefonfunksjoner er bedre på denne enn de smarttelefonene vi har prøvd.

 

Savner blåtann.

Telefonen kan håndtere epost. Du kan synkronisere den med PCen og dermed ha både kalender og avtalebok og kontaktregister. Men igjen – internminnet tillater ikke at du bare pøser på. Vi vil ikke anbefale telefonen til epost. Kalender og avtalebok fra PCen er imidlertid greit nok. Og iallfall deler av kontaktregisteret (250 oppføringer).

Telefon har IR-port, men ikke blåtann. Det siste syns vi fakgtisk Siemens kunne kostet på zeg, men det var kanskje ikke plass…

 

Brukergrensesnittet.

Vi liker denne telefonen. Skyvelokket er kompakt og greit og så lite at du åpner og lukker med en hånd. For å ta imot samtaler behøver du ikke en gang åpne lokket. Og SL55 er så liten at vi lett skjuler telefonen inne i hånden. Menyvalgene er enkle og lettfattelige. Tastene er små, men vi kjenner brukere med virkelig STORE mannfolkfingre som sverger til denne telefonen. Men vi er ikke i tvil. Dette er en telefon som appellerer til kvinner. Selv bruker vi den på fritida rett som det er.

 

Terningkast 5Vår vurdering

+ Kjempeflott design

+ Liten og lett

+ Godt brukergbrensesnitt

+ God lyd

÷ Mangler blåtann

÷ Mangler innebygd kamera

÷ Lite minne for MMS

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen