Siemens skroter Xelibri

Nesten halvannet år etter at telefonserien Xelibri ble lansert for motepressen i London, har Siemens besluttet å legge ned prosjektet med øyeblikkelig virkning.

Årsaken skal være at målgruppen rett og slett ikke har vist interesse for produktene.

Utradisjonelle kanaler

xelibri_4_george_appling
Xelibrisjef Georg Appling må finne noe annet å gjøre.

Den store lagerbeholdningen av Xelibritelefoner er en belastning for Siemens, som egentlig skulle lansere nye kolleksjoner fire ganger i året. Salget av telefonene skulle gå gjennom utradisjonelle kanaler, og de ansatte ved Siemens Mobile i Norge har aldri kunnet fortelle noe om selskapets planer for Xelibri her i landet.

Stian Andresen i Siemens Norge bekrefter i dag at det er kroken på døra for Xelibri-serien. – Det vil ikke komme flere kolleksjoner enn de to som allerede er produsert, sier Andresen. Hva som skal skje med telefonene som nå ligger på lager vet han ikke. – Det er mulig å kjøpe telefonene i nettbutikker, men den siste serien har ikke norsk programvare, sier han.

Fortsetter med "fashion phones"
Siemens vil beholde merkenavnet Xelibri, men har ikke tatt noen avgjørelse om hva det skal brukes til. – Xelibri banet vei for såkalte ”fashion phones”, og det vil vi videreføre med våre SL-modeller, sier Andresen.

Allerede i midten av juni kommer oppfølgeren til SL55 – en ny skyvetelefon med kamera.

SL-telefonene er imidlertid langt mer funksjonable som telefoner enn hva tilfellet var med de fleste av de svært spesielle Xelibri-telefonene.

xelibri2
Xelibri modell 1 til 4. NÃ¥ er det slutt.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen