Test

Siemens S75

Design og byggekvalitet - 

Siemens S75 er en av de siste telefonene vi får se
med kun Siemens-logo. Telefonen ble presentert i fjor sommer, og er en av de siste i en rekke 75-modeller vi får servert fra den tyske mobilprodusenten. I likhet med CX75 og M75, er dette en telefon med klassisk utforming. Til forskjell fra sine småsøsken er imidlertid S75 en del mindre.

S75 er faktisk ikke spesielt mye større enn den gamle traveren S55. På sokkelesten måler S75 10,3 x 4,7 x 1,85 cm, og veier 99 gram. Sammenlignet med forgjengeren S65 føles S75 mye mindre og mer hendig.Det skal nevnes at dette riktignok er en følelse - de to S-modellene er omtrent like store på papiret. Men S75 glir lett ned i en hvilken som helst lomme, og stikker derfor av med pokalen.

Telefonens design er både tradisjonelt og spesielt på samme tid. På fremsiden finner vi et stort tastesett, som fyller ut hele overflaten under skjermen. Tastene er tynne, men brede, har et passe mellomrom, og stikker godt opp fra telefonens overflate. Vi finner også en egen tast som starter mediaspilleren. Selv om tastene er små, burde de ikke by på særlige problemer for dem med store fingre.

Vi finner taster for volumjustering på høyre side av telefonen, og dedikerte taster til kamera og musikkavspiller på venstre side.

Siemens har heldigvis lagt styrepinnen i skuffen denne gangen, og telefonen er i stedet utstyrt med en stor menytast omringet av en helstøpt piltastinnretning. Tastene er enkle å treffe, og har god respons.

Skjermen er ganske liten i forhold til tastesettet, noe Siemens har løst ved å snevre inn sidene på telefonen litt over midten. Innsnevringen skaper nærmest en optisk illusjon som får skjermen til å virke mer proposjonalt tilpasset tastesettet. Denne designdetaljen er også en av de mer markante pregene i telefonens utseende, og gjør at den skiller seg ut fra de fleste andre telefoner med klassisk utforming.

I det hele tatt føles telefonens forside elegant, og gir oss assosiasjoner til forretningsfolk med dyr smak. Detaljer som blankpusset svart og metall, gjør at denne telefonen gir inntrykk av å være litt mer eksklusiv enn andre telefoner i samme klasse.

Vi syns imidlertid ikke at baksiden av telefonen står helt i stil med forsiden. Her er det litt mer plastikkfølelse. Dessuten stikker kameradelen litt ut av telefonen, og det er en klump nederst på batteridekselet. Vi skjønner at grunnen til denne klumpen er der er at telefonen skal ligge støtt på bordet, men det ser ikke så fryktelig vakkert ut. Vi skulle også forøvrig ønske oss at Siemens spanderte et linsedeksel på denne telefonen.

Ellers ligger telefonen godt i hånden, og føles veldig solid. Her er det ingen slark eller knirk i skallet på telefonen, batteridekselet eller tastaturet. I alt er vi veldig fornøyd med telefonens utforming og kvalitetsfølelse.

Siemens S75 med abonnement

Siemens S75

Siemens S75 med abonnement   Les mer »

Siemens S75   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen