Test

Siemens S65


Vi takker MPX for utlånet av Siemens S65

 

Design og kvalitet - 

Designmessig fremstår S65 som en stilren telefon. Det er den første rene profftelefonen fra Siemens på snart to år, og det er tydelig at man har brukt tid på å få til et formelt og eksklusivt design. Sorte linjer og metallisk ramme understreker at dette ikke er den siste fjortismobilen fra Nokia.

Da vi først fikk S65 i hendene merket vi raskt at den var stor. Den er bred og høy, relativt firkantet og presser mer på bukselommen enn det en telefon av vanlig kaliber vil gjøre. Men så er heller ikke dette en vanlig telefon.

Sammenligner man med andre telefoner som byr på megapiksel-kamera og minnekort, er nemlig S65 ganske så liten og nett. Og med sin vekt på fattige 98 gram er den heller ikke spesielt tung. Faktisk er den såpass lett at den for mange vil virke litt billig og leketøys-aktig.

Den lave vekten er et symptom på et annet problem - at hele telefonen er utformet i myk plast. Vi ville vært meget forsiktige med å sjonglere med den, for særlig robust eller solid kan den virkelig ikke være.

Vi bet oss også merke i at batteridekselet ga etter når vi presset på det, noe som skapte en viss knirkelyd. Slikt bidrar ikke til å øke kvalitetspreget til telefonen.

Til tross for et litt avskremmende førsteinntrykk har vi allikevel lært oss å like designet til S65. Telefonen fiskes lett opp av lommen, ligger godt og naturlig i hånden og er hendig å bruke.

Er man vant til lekre kamskjells-telefoner i metall-utforming og høy kvalitetsklasse, kan man kanskje mislike telefonens plastikk-preg. For oss andre burde S65 gjøre nytten.

Taster slik de skal lages
Skuffende mange av de nyere Siemens-telefonene vi har testet har hatt et dårlig og uergonomisk tastesett. Det gjelder absolutt ikke S65, som er et meget langt skritt i riktig retning.

Tastene er plassert slik at man raskt finner frem med fingrene, samtidig som de er såpass langt fra hverandre at det ikke er noen fare for å trykke ned to knapper samtidig. De gir akkurat passe motstand, stikker langt ut fra telefonen og er generelt sett en drøm å skrive med.

Skal vi klage på noe, så er det at knappene er litt skarpe. Dette kan gjøre at man får vondt i fingrene av å skrive for lenge. Vi hadde imidlertid ingen problemer med dette under testperioden.

Foruten nummertastene stiller S65 med et relativt normalt sett av knapper. Øverst finner man to funksjons-taster, samt de røde og grønne telefon-knappene. I tillegg har telefonen en egen knapp for å starte nettleseren.

På høyre side av telefonen finner man volumknappene, som justerer volumet på høyttaleren til telefonen. I tillegg rommer de en rekke snarveier. Ved å holde dem inne kan man starte diktafonen og kameraet. Ved et raskt trykk kommer man til spill-menyen eller nå en egendefinert snarvei, som for eksempel å spille av lydopptak.

Sleip styrepinne
Det å lage skikkelige styrepinner er en egen vitenskap. Vi har ofte sett den samme produsenten utvikle alt fra presise mesterstikker til ekte vinglepinner. Styrepinnen til S65 er dessverre ikke helt i toppklasse.

Hovedproblemet er at toppen av pinnen er i glatteste laget. Dette gjør at fingeren lett sklir av når man skal navigere rundt i menyer og spill. I tillegg gir den litt lite motstand, noe som gjør at den kan være upresis.

Men for å få det på det rene: I praksis er det ikke noe problem å navigere dit man vil med styrepinnen til S65. Man må bare anstrenge tommelen litt mer enn det som er nødvendig med styrepinnene vi finner i mer veldreide telefoner som Siemens SX1 og Sony Ericsson K700.

En ekte hotswapper
På undersiden av S65 finner man en egen port for å sette inn minnekort. Denne er svært liten av størrelse, og det kreves at man bruker dekselet på telefonen for å dytte inn de tynne RS-MMC kortene. Eventuelt kan man bruke et vanlig MMC-kort, som vil stikke litt ut av luken.

Noe mange vil sette pris på er at man kan skifte minnekort mens telefonen er påskrudd. Man trenger kun velge et eget valg i menyen kalt 'Ta ut kortet' og siden er det bare å klikke ut kortet og klikke inn et nytt. Hendig!

Alt i alt er vi godt fornøyd med designet til S65. Den er blant få telefoner som har klart å kombinere funksjoner som minnekort og megapiksel-kamera med et relativt lite og ergonomisk design.

Siemens S65 med abonnement

Siemens S65

Siemens S65 med abonnement   Les mer »

Siemens S65   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen