Test

Siemens S55

Design og kvalitet- 

S55 er i all hovedsak rettet mot forretningsmannen, og det synes også på designet Siemens har gått for. Telefonen er ren og enkel i linjene, men lyser allikevel både profesjonalitet og stil på lang avstand. I likhet med for eksempel Motorola T720 har S55 blitt utstyrt med speilblanke metall-linjer rundt displayet, og også knappene for navigasjon og volum såvel som mikrofonen er utformet i dette materialet.

Med en vekt på minimale 85 gram og de minste dimensjonene vi hittil har sett fra Siemens, er S55 heller ikke akkurat en telefon som vil bule i skjortelomma. Den ligger allikevel godt i hånden, og gir inntrykk av å være en solid telefon uten de plastfornemmelsene man ofte får ved bruk av billigere telefoner.

Det eneste vi har reagert på var utformingen av telefonens batterideksel, som bokstavelig talt må rives opp, og det med store anstrengelser - slik behandling kan dekselet neppe ha godt av i lengden. Ellers har vi svært lite å klage på når det kommer til utformingen av telefonen - her har designteamet definitivt gjort en svært god jobb.

Skjerm og Grensesnitt - 

Mens for eksempel SL45 hadde svært godt utformete taster, har Siemens definitivt gjort et bomskudd med S55. Det første vi la merke til er at nummertastene har blitt designet på en forholdsvis spesiell måte, der de nesten er stablet oppå hverandre. Dette gjør det lett å bomme på tastene og skrive feil, og har dessuten ført til at tastene gir forskellig respons etter hvor høyt de er plassert på telefonen. Firkant og stjerne-tastene er dessuten alt for små.

Resten av telefonens knappesett klarer heller ikke å overbevise. Navigasjonsknappen fungerer i og for seg bra, men det er irriterende tungt å bla oppover. Legger vi til at de grønne og røde telefon-tastene er svært vanskelige å trykke inn, blir det klart at S55 har seriøse problemer med utformingen av knappesettet sitt. Da kommer det som liten trøst at volumknappen på siden av telefonen og de såkalte soft-knappene er utformet bra og gir god respons.

For all del - S55 er ikke noen dårlig telefon å skrive på, og det er ikke fundamentale feil i utformingen av knappene. Den har bare så altfor lite å stille opp mot de superbe knappesettene vi har sett i telefoner som Motorola T720 og de fleste Nokia-modeller.

Det som redder totalinntrykket av S55 er det svært så intuitive og brukervennlige grensesnittet. Her har det ikke blitt gjort noen særlige endringer fra tidligere Siemens-modeller, med unntak av en ikonbasert frontmeny (og det faktum at alle menyene er i farger). Og det trengs heller ikke - brukergrensesnittet er nemlig svært så praktisk og effektivt, og mulighet for å legge til en egen funksjon på den ene softknappen, såvel som mulighet for å utforme en egen meny, burde kunne kompensere for eventuelle mangler eller behov man måtte ha.

Det faktum at man kan navigere så godt som hele menyen kun ved hjelp av navigasjonstasten, sørger for at navigasjon går raskt og effektivt. Menyvalgene er sortert på en logisk måte, og man trenger sjelden lete lenge før man finner det man vil fram til. En bonus er at volumknappen på siden kan brukes til å vise og skifte profil, uten at man trenger å gå inn i menyen.

Når man kombinerer det imponerende grensesnittet med det lekre 256-fargers displayet Siemens har utstyrt telefonen med, blir det alt i alt en svært god brukeropplevelse. Displayet har god kontrast og fargegjengivelse, men de 256 fargene det klarer å levere egner seg ikke særlig bra til å kikke på fotografier og bilder - til det må en 4096-fargers skjerm som skjermen til Nokia 7650 til. S55 har forøvrig ikke problemet med at bakbelysningen skrur seg av for raskt, da den etter noen sekunder går over i redusert belysningsmodus i rundt 10 sekunder før lyset skrues helt av - bra!

Alt i alt kan vi allikevel ikke gi S55 noen god karakter i denne kategorien på grunn av det skuffende knappesettet.

Siemens S55 med abonnement

Siemens S55

Siemens S55 med abonnement   Les mer »

Siemens S55   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen