Siemens raser mot BenQ

Alternativ tekst mangler
Siemens har tålt en trøkk før, men etter at BenQ overtok selskapet, har det gått
nedom og hjem for den tyske mobilprodusenten.

Det er ikke mange dagene siden det ble kjent at BenQ har bestemt seg for å legge ned sin mobilavdeling i Tyskland, tidligere Siemens Mobile. 3000 arbeidstakere står i fare for å bli arbeidsledige. Nå går Siemens hardt ut mot BenQ, og trer støttende til for sine tidligere ansatte.

Den tidligere eieren av BenQs tyske mobilavdeling har satt opp et fond på 35 millioner euro, eller nærmere 280 millioner kroner, for å hjelpe de ansatte i BenQ Mobile. 40 av disse millionene kommer fra toppsjefer i Siemens, som har sagt fra seg lønnsøkninger i ett år.

– Vi skal hjelpe
– Om BenQ setter sine folk på gata, skal vi gjør alt vi kan for å hjelpe dem, sier Klaus Kleinfeld, president og administrerende direktør i Siemens.

Dersom BenQs ansatte blir stående uten jobb, vil jobbsøknader fra disse bli behandlet som interne jobbsøknader hos Siemens, som for tiden har mer enn 2000 ledige stillinger.

Klanderer BenQ
– Vårt overordnede mål er å beskytte de ansatte i BenQ Mobile i Tyskland mot konsekvensene det har å miste jobben. Vi ser BenQs handlinger som klanderverdige, og vi vil gjøre alt vi kan for å hjelpe dem som blir rammet, sier Kleinfeld.

Siemens skal ha blitt rystet da nyhetene om BenQs planer om nedleggelse ble kjent. Da Siemens bestemte seg for å selge Siemens Mobile til BenQ, var det en av de dyreste løsningene for Siemens. Det hadde for eksempel vært vesentlig billigere for Siemens å bare legge ned Siemens Mobile.

Ondsinnende rykter
BenQ lovet imidlertid å ikke bare drive Siemens Mobile videre, men også å utvide sin aktivitet i Tyskland. Nå ser det ut til at BenQ ikke har planer om å holde seg til dette løftet. Rykter skal ha det til at Siemens har godtatt BenQs planer om nedleggelse. Det avviser Kleinfeld.

– At vi skal ha vært klar for å akseptere konkursen til BenQ Mobile i Tyskland er ondsinnede rykter.

(Kilder: Cellular-News.com)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen