Siemens med walkie-talkie mobil

Slik fungerer Push and Talk:
Først velger du fra en liste hvem du vil snakke med. Trykk på knappen, og alle du har valgt mottar en invitasjon de kan godta eller avslå. Så snart deltakerne har bekreftet, trykker du som avsender på PaT-knappen og starter samtalen, som alle deltakerne hører samtidig.

Noen tidkrevende oppkobling er ikke nødvendig, fordi ”alltid på”-funksjonen i GPRS-nettverket opprettholder kontinuerlig forbindelse. Alle gruppemedlemmer kan svare umiddelbart ved å trykke på PaT-knappen. Kommunikasjonen kan bare gå en vei av gangen, så den som trykker på PaT-knappen først, snakker først.

Ny tjeneste
– ”Push and talk”, eller mobil tale-chat, er en ny tjeneste for massemarkedet, sier salgsdirektør Even Amdal i Siemens mobile. Denne tjenesten er ikke bare interessant for entreprenører og utearbeidere, men også for ungdom, klubber og foreninger og alle andre som vil holde kontakten med mange mennesker samtidig, privat eller på jobben.

Push and Talk ligner tradisjonell radiokommunikasjon, men kan gjøre mye mer.  Via mobilnettverket kan funksjonen brukes overalt, ogsÃ¥ internasjonalt, og PaT-samtalene kan bare høres av de registrerte medlemmene av en gruppe, en klar sikkerhetsfordel framfor radio.

Store forventninger
Mulighetene med Push and Talk vil være enorme når teleoperatørene gjør tjenesten tilgjengelig i mobilnettverkene. Ifølge teleanalytikerne Northstream AB vil Push and Talk føre til økt mobiltrafikk. Snart vil Push and Talk eller tale-chat kunne erstatte tradisjonell radiokommunikasjon hos for eksempel transportfirma, drosjeselskap og entreprenører. Push and Talk ventes også å ta av blant privatbrukere, for eksempel ved at nettverksoperatører tilbyr åpne PaT-forum.

 
I tillegg til den valgfrie PaT-funksjonen, som er avhengig av at tjenesten er tilgjengelig i operatørens mobilnett, har CX70 en 3D Java-motor, stor, høyoppløselig skjerm med 65.536 farger og VGA videokamera. Telefonen leveres i fargen Galactic Blue.

Kompatibilitet
Push and Talk har lenge vært populært i USA. I følge en markedsundersøkelse utført av analyseselskapet Zelos kommer PaT på andreplass på listen over funksjoner folk ønsker seg på sine mobiltelefoner, rett bak fargeskjerm.

Men Push and Talk vil bare bli tilgjengelig for alle hvis man kan utveksle informasjon på en enkel måte mellom forskjellige nettverk og telefoner. Der for legger Siemens stor vekt på kompatibilitet mellom alle PaT-komponenter gjennom IP Multimedia systemet (IMS).

Det er IMS som står for den underliggende og åpne teknologien via pakkesvitsjet dataoverføring over GPRS- og UMTS-nettverk. Alle mobiltelefoner fra Siemens garanterer tilgang til IMS-nettverk og er utstyrt med en åpen industristandard PaT-klient som skal gi problemfri kommunikasjon med telefoner fra andre produsenter og de fleste nettverkstyper. IMS er legger også føringene for fremtidige mobiltelefontjenester som videooverføring, MMS og virtual reality-applikasjoner.

Pris og tilgjengelighet
Siemens CX70 ventes i handelen i oktober og vil koste i overkant av kr 2000,- inkl. MVA uten abonnement, skriver Siemens i en pressemelding.

Ingen av de norske operatørene vil foreløpig si hvilke planer de har for Push and Talk, som av enkelte andre produsenter også kalles Push to Talk.

 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen