Test

Siemens ME75

Design og byggekvalitet - 

Siemens har tradisjon for å ha én eller flere robuste telefoner i sortimentet sitt. Nyeste tilskudd i denne kategorien er ME75, som er en enkel telefon til en billig penge.

Siemens ME75 på skråDen robuste utformingen til ME75 gjør at telefonen er myntet spesielt på to kundegrupper. Den første gruppen er aktive mennesker som trenger en telefon som kan være med på alskens utendørsaktiviteter. Den andre gruppen er personer som trenger en arbeidstelefon som står for en støyt, for eksempel håndverkere, bønder og andre som ikke sitter bak kontorpulten hele dagen.

Designet på ME75 er preget av rene flater uten utstikkende elementer eller skarpe kanter. Den fremstår som en solid, men ganske anonym, telefon.

ME75 har ingen kraftig ramme av metall, og heller ikke en gummipakning bak batteridekselet. Allikevel er den bedre beskyttet en en gjennomsnittlig mobiltelefon.

Bak- og frontdeksel har en matt overflate, og virker mer holdbart enn de blanke overflatene som er mer vanlig på telefoner i dag. Selve rammen på telefonen er dekket med et gummimateriale. Først og fremst gjør dette at telefonen takler støt og slag bedre, samtidig som gummioverflaten gir et godt grep om telefonen.

Åpningene på telefonen er i likhet med Siemens' andre arbeidstelefoner tildekket. Bunnkontakt, antenneinngang og kameralinse er tettet og beskyttet med egne gummipropper. Med disse på plass er det ingen grunn til å få hjerteklapp om du skulle miste telefonen i snøen.

Styrepinne på villspor
Selve talltastene får godkjent av oss. Selv om de ikke er altfor store, er det god avstand mellom tastene. De stikker også litt opp fra selve telefonen slik at du lettere kjenner hvilken tast du trykker på. Kombinert med tydelige tegn på tastene blir det enkelt å bruke talltastaturet.

Siemens ME75 liggende på siden

Dessverre har ikke styrepinnen til ME75 den samme ergonomiske utformingen. For det første er den senket ganske dypt ned i telefonen, noe som gjør det lett å trykke feil. For den andre må du trykke forholdvis hardt og bestemt for at telefonen skal reagere. Og for det tredje så har den en glatt overflate som kan være vanskelig å få tak på.

Det er bare å innrømme at vi til tider ble ganske irritert over at Siemens ikke har utstyrt ME75 med en skikkelig styrepinne. Her nytter det ikke å sitte og skrive melding samtidig som du holder på med masse andre ting. Skal ting gå rett for seg er du nødt til å følge med på skjermen og kontrollere at telefonen gjør slik du ønsker.

Vi var også skeptiske til meny- og telefontastene ved første øyekast. De er ganske små og ikke så lett å skille fra hverandre. I praktisk bruk fungerte de imidlertid greit, men for arbeidsfolk med grovere tommeltotter enn oss vil de nok bli i minste laget.

Størrelsen skremmer ingen
ME75 vil passe i de fleste lommer. Enten det er i en trang lomme på treningsdrakten, eller om du som oss legger den i lommen på kjeledressen. Målene er 10,5 x 4,6 x 1,8 cm. Vekten stopper på 95 gram, noe som er helt gjennomsnittlig for en GSM-telefon i dag.

Hadde Siemens utstyrt denne modellen med en skikkelig styrepinne eller en god navigasjonstast, skulle vi sagt oss fornøyd. Hvis menytastene i tillegg hadde blitt litt større, hadde vi nærmet oss full score.

Én innrømmelse skal vi imidlertid komme med. I forhold til den argeste konkurrenten, Nokia 5140i, har Siemens her kommet opp med et tastesett som er hakket bedre.

Siemens ME75 med abonnement

Siemens ME75

Siemens ME75 med abonnement   Les mer »

Siemens ME75   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen