Test

Siemens MC60

Design og kvalitet - 

Utseendet på Siemens siste budsjett-telefon kan beskrives med stikkord som sporty, robust og solid. Den er riktignok hovedsakelig utformet av plast, men uten at det gir den det typiske "billig-preget" som var tilfelle med Siemens C60. Dette er noe som også kjennetegner tidligere telefoner fra Siemens, som for eksempel Siemens M55.

Telefonen har fått et rundt tasteoppsett som tar seg bra ut og gir den et særeget preg. MC60 har også fått avrundede former, som gjør at den føles mindre firkantet enn andre telefoner fra Siemens M-serie.

Telefonen ligger veldig godt i hånden og må sies å være både kompakt og velproporsjonert. Dimensjonene på 10,6 x 4,6 x 2,1 cm og vekten på 86 gram gjør at telefonen kan plasseres sammen med både Siemens M55 og Nokia 3100 rent størrelsesmessig. Altså en helt akseptabel størrelse for en lavpris-telefon.

Dekselet fjernes raskt med et lite trykk, batteriet er ikke motvillig, og SIM-kortet nærmest spretter opp når man skal ta det ut. Framdekselet er litt mer knotete, men det er ingen sak å få dette av når man først har lært seg teknikken, noe som krever litt øvelse.

Siemens har i våre øyne gjort en helt grei jobb når de har utformet MC60, som ikke er noen designperle, men heller ikke en skam for øyet. Den er nøytral og robust og vil nok kunne bli populær blant ungdom.

Skjerm og grensesnitt - 

Skjermen til MC60 har en oppløsning på 101 x 80 piksler og en fargedybde på 4096 farger. Skjermen har svært "utvaskede" farger, noe som sammen med den noe svake oppløsningen fører til at bildene som blir tatt med telefonens kamera blir svært slørete og blasse på skjermen. Nokias 3200 har til sammenligning 128 x 128 pikslers oppløsning, som er adskillig mer passende for en kameratelefon.

MC60 greier å vise seks linjer med tekst på skjermen, noe som er på nivå med Nokias Series 40 telefoner. Menyene er oversiktlige, og ikonene er tilpasset til skjermen slik at det blir både pent og oversiktlig.

Menyene er de samme som vi kjenner fra tidligere Siemens telefoner. Oppsettet er enkelt og brukervennlig, med store, animerte ikoner. Det er også en egen snarveis-funksjon som heter "min meny" der man kan legge inn de funksjonene man bruker mest.

Vil man bruke kameraet er det nok å holde inne "5"-tasten i et sekund, så er kameraet klart til bruk. For å ta bilde trykker man enkelt og greit inn "5"-tasten enda en gang. Dette er en av de bedre løsningene vi har sett på kameratelefoner, som ofte krever en del knoting før man får tatt bildet.

Noe som kom som en stor overraskelse var at Siemens har valgt å utelate en fire-veis navigasjonstast på telefonen, noe som fører til at man kun kan bla opp og ned i menyene, ikke til sidene. Dette er meget sløvt av Siemens, og gjør at det blir meget knotete å bruke telefonens menyer.

Fireveis navigasjonstast - eventuelt joystick - er dessuten å regne som standard for telefoner som blir sluppet på markedet i dag. Hvorfor Siemens har utelatt noe så elementært i MC60, når til og med selskapets billigste modeller i A og C-serien har dette, er utenfor vår fatteevne.

Resten av tastesettet har fått en temmelig utradisjonell utforming. Tastene er plassert i en sirkel, med "5"-tasten i midten. Dette er et oppsett som føltes unaturlig i begynnelsen, men etter hvert som man blir litt øvet i bruken av tastene så fungerer dette tasteoppsettet like bra som andre.

Et irritasjonsmoment med tastene er at "2"-tasten er plassert så nær navigasjonstasten at man ofte trykker ned begge disse samtidig. Dette er allikevel småplukk, som man slutter å legge merke til ettersom man blir vant med telefonen.

Siemens MC60 med abonnement

Siemens MC60

Siemens MC60 med abonnement   Les mer »

Siemens MC60   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen