Test

Siemens M75

Design og byggekvalitet - 


Siemens M75 er den tredje modellen i M-serien som er beregnet på å tåle litt ekstra. Mange av oss har behov for en telefon som tåler en regnskur, eller et fall i asfalten uten at den går i tusen biter. Det er akkurat dette Siemens prøver å gi oss.

Foruten Siemens er det kun Nokia som selger sprut- og støtsikre modeller her til lands. Den nyeste fra finnene, 5140i har på langt nær så mye å by på som M75..

M75 er mye mer anonym av utseende enn sin forgjenger M65. Mens M65 hadde harde kanter og var svakt femkantet, er M75 avrundet i hjørnene og har ellers den tradisjonelle firkantede formen. Borte er også signalfargene som gjorde at M65 mildt sagt skilte seg ut i mengden.

Størrelse og vekt
Sammenlignet med Siemens M65 har M75 vokst litt på alle mulige måter. Med målene 110,5 x 51,5 x 20,8 mm er M75 et par millimeter større enn sin forgjenger i alle retninger. Vekten på 110 gram er beskjedne 6 gram høyere.

Med disse målene er den også en småfeit smørbukk i forhold til konkurrenten fra Nokia, 5140i, men dette bekymrer oss ikke det grann. Som vi skal komme tilbake til senere i testen, har M75 så mye mer å by på enn disse telefonene, at vi tilgir den ekstra vekten og den lille millimeteren i hver retning.

Kvalitet
Når man skal lage en telefon som skal tåle både fuktighet og støt, må man tenke litt annerledes enn hva man vanligvis gjør på designernes tegnesaler. M75 har for eksempel en hel aluminiumsramme som holder den sammen, og den er tettet og polstret med gummi på sidene. Men vi spør oss hvorfor den ikke er beskyttet av gummi også på toppen. Det er nemlig ikke utenkelig at en mobiltelefon lander med hodet først hvis man skal være så uheldig å miste den.

Batteridekslet er tettet med en gummiring som skal sørge for at fukt ikke trenger inn. Dekslet festes til telefonen på en uvanlig måte. Man må nemlig skru det på plass ved hjelp av en plastskrue. Heldigvis er sporet i skruen såpass stort at den kan skrus om ved hjelp av en mynt eller en liten nøkkel.


(Klikk for større bilde)

På toppen av batteridekslet sitter et lite speil som kan være til god hjelp hvis man ønsker å ta selvportrett. Over batteridekslet er kameralinsen plassert. Linsen og tilkoblingsporten for ekstern antenne kan dekkes til med en medfølgende gummipropp.


(Klikk for større bilde)

På undersiden av telefonen er åpningen for lader og datakabel plassert, sammen med inngangen for minnekort. Også disse kan tettes med gummipropp. Man kan nemlig utvide minnet til M75 ved hjelp av minnekort av typen RS-MMC (Reduced Size MultiMediaCard) og disse kan byttes mens telefonen er påslått.

Ved å bruke de medfølgende gummiproppene til tildekking av telefonens åpninger, hindrer man støv og fukt i å komme inn i telefonen. Det skal likevel nevnes at disse gummibitene ikke er festet i telefonen, og faren er derfor til stede for å miste de. Når de er klemt på plass på sine plasser på telefonen, sitter de godt, men de er lette å rote bort når man først har tatt de av. Selv klarte vi lett å rote bort vårt eksemplar av bunnproppen.

Tastesett
Tastene til M75 er romslig plassert, slik at man ikke så lett treffer to taster samtidig eller trykker feil tast . Kun den røde og grønne telefontasten sitter helt klemt opp i menytastene. Selv de med litt store fingre burde klare å taste temmelig raskt på denne telefonen. Det er dog ett minus hvis du ønsker å taste mye. Du må like lyd. Disse solide tastene gir nemlig fra seg temmelig høye klikkelyder når du trykker på de.

Styrepinnen til M75 er grei å bla i menyene med, men det er verre når du skal trykke den ned for å bekrefte valg. Styrepinnen er nemlig tastesettets store problem. Den oppfatter ikke alltid at du trykker på den. Trykket må foregå veldig presist rett ned, og man må hele tiden passe på at tasten er trykt godt nok inn. Unnlater du å trykke helt ned vil du sitte der med skjegget i postkassa og lure på om du ikke skal komme til neste meny snart.

Alt i alt konkluderer vi med at M75 er en godt bygget telefon. Dessverre er det lett å miste gummiproppene som skal holde fukt og støv ute, og styrepinnen ble et stort irritasjonsmoment. Vi lar ikke størrelsen påvirke poengsummen i negativ retning på grunn av den spesielle målgruppen en slik telefon har, samtidig som vi er imponert over hvor mye nytt Siemens har klart å presse inn i sin nye versjon.


Siemens M75 med abonnement

Siemens M75

Siemens M75 med abonnement   Les mer »

Siemens M75   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen