Test

Siemens M65

Design og kvalitet - 

Det er ikke ofte at mobilprodusentene fisker frem en støtsikker mobiltelefon til porteføljen sin, og årets sommer kan sådan betegnes som en jubelsommer for jegere, bygningsarbeidere og alle andre med slike behov. Både Siemens og Nokia har satset på de som ferdes i fjell og mark eller de som har en jobb som krever mer av telefonen og Nokias 5140 og Siemens M65 kan bli svært harde konkurrenter. For M65 er virkelig en interessant etterfølger til Siemens forrige allbruksmodell - ME45.

Når det gjelder utseendet til M65 har vi fått mye respons på at telefonen var glorete. Glorete eller ikke, så beveger M65 seg ihvertfall langt utenfor grensene for et klassisk design og viser seg heller frem i en uniform av blinkende lys og oransje gummiplastikk. Telefonen bryter på mange måter også med Siemens egen designrekke, som de siste årene har bestått av telefoner med myke buer og fine linjer, og det merkes på hele designet til telefonen at den er ment for røff behandling.

Man biter seg raskt merke i Siemens sin helomvending på knappene. Disse er kantete og ikke spesielt ergonomiske. Ergonomiske eller ikke, så er ihvertfall knappene noen av de bedre vi har vært borti på lang tid. Til tross for undertegnedes skepsis til knapper uten ergonomi så er knappene ikke noe annet enn svært bra. Avstanden mellom tastene er også akkurat passe slik at man unngår å trykke inn tre-fire taster samtidig.

Joysticken er en av de bedre vi har brukt og Siemens har virkelig fått grepet på joystick etter fadesen med Siemens ST55. Joysticken på M65 er ganske firkantet og hard, og stikker opp slik at man får et bedre grep, noe som absolutt er viktig om man står på en arbeidsplass, har olje på hendene og skal knote seg gjennom telefonboken.

Også andre deler av telefonen bærer preg av at telefonen er ment for bruk under tøffe forhold. Med telefonen følger det med en gummipakning man kan feste utenpå linsen. Denne festes på telefonen slik at man ikke forlegger den.

Rundt telefonen finner man noe som best kan beskrives som et panser. Telefonen har nemlig en ramme i metall som skal beskytte telefonen mot harde gjenstander og støt, noe som trengs på en telefon som skal tåle litt. Rundt på telefonen er det også gummipolstringer av forskjellig slag. I tillegg har batteriluken et gummibelegg som skal beskytte mot fukt. Det er ingen tvil om at dette gir telefonen en svært robust følelse.


(Klikk for større bilde)

Desverre har denne rustningen sine bakdeler. For å bytte SIM-kort eller komme til batteriet må man gjennom en hel operasjon som i og for seg kan være ganske frustrerende om man har dårlig tid eller bare ønsker å få byttet fort unnagjort. Prosessen er som følgende:

1. Skru av knotten som holder metallrammen på plass.
2. Lirk av metallrammen uten å dra av gummidekselet på kameralinsen.
3. Løft så av batteridekselet og pass på at polstringen ikke detter av.

Prosessen må så gjentas etter at man har satt i SIM-kortet og øvelsen kan ta opp til 2 minutter i begynnelsen om man er utrent.

En annen ulempe vi bet oss merke i etter at vi hadde hatt telefonen i bruk en stund, var at gummipakningen som beskytter kabelporten mot fukt ikke er festet til telefonen. Dette gjør at man lett glemmer å feste den.

Vi har også en del å sette fingeren på når det kommer til størrelse og vekt. Vekten kan sies å være en skyggeside, for Siemens M65 veier noe over det vanlige med sine 104 gram på kroppen. Til vanlig veier en GSM-telefon godt under 100 gram, men støtsikring og solid karosseri er tunge saker. M65 kan derfor fort bli en tung bør i lommen.


Fra venstre; Siemens ST55, Siemens M65 og Nokia 7610

Telefonen er også ganske stor. 10,9 cm i høyden er i meste laget sammenlignet med andre telefoner på markedet. Bredden på 4,9 cm og dybden på 1,9 cm er også helt på kanten av det vi setter pris på, og det er ikke tvil om at M65 har litt for mye spekk på seg for å passe i enhver bukselomme.

Siemens M65 med abonnement

Siemens M65

Siemens M65 med abonnement   Les mer »

Siemens M65   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen