Test

Siemens M55


Vi vil takke MPX for utlånet av Siemens M55

Design og kvalitet - 

"Sporty" var det første vi tenkte når vi åpnet esken til M55, som er den nyeste telefonen i Siemens M-serie. Telefonen er ikke noen designperle for de som er ute etter en telefon med et eksklusivt preg, men den har rene linjer og velvalgte kontraster. Det som visstnok var inspirasjonen for designet til telefonen var en skorpion. Tastesettet er nemlig utformet som ryggen, klørne og hodet til et av disse eksotiske dyrene.

Når man skrur på M55 legger man straks merke til de fire dynamiske lysene som pulserer i et hurtig tempo på høyre og venstre side. Disse kan stilles inn til å blinke i åtte forskjellige rytmekombinasjoner, alt fra pulserende til jevn blinking. De kan også stilles inn slik at de blinker konstant, helt til man enten slår av telefonen eller slår dem av i menyen. Det er i utgangspunktet ganske stilige effekter , men man går raskt lei av dem, og de går da over til å bli et aldri så lite irritasjonsmoment.

Det er en usedvanlig enkel sak å få av lokket som dekker batteriet på baksiden av telefonen, og det er heller ikke noe komplisert å ta ut hverken batteriet eller SIM-kortet.

Telefonen ligger veldig godt i hånden og føles kompakt og solid. For undertegnede vekker telefonen assosiasjoner til en adskillig lettere, mindre og mer avrundet versjon av Nokias gamle slager 3310. Vekten på telefonen er 83 gram, og målene er 10,1x4,6x2,1 cm, noe som er helt kurante dimensjoner for en telefon i denne prisklassen.

Skjerm og grensesnitt - 

M55 er utstyrt med en skjerm med en oppløsning som er 101 piksler høy og 80 piksler bred, noe som er litt i minste laget. Man får for eksempel ikke inn mer enn fire linjer tekst på skjermen når man skriver tekstmeldinger.

Skjermen har en 4096-fargers fargedybde og holder en absolutt godkjent kvalitet på skarphet og kontrast når man sammenligner med andre telefoner i denne prisklassen. Man greier også fint å lese hva som står på skjermen under alle lysforhold, og man har flere fargeskjema å velge mellom hvis man ikke skulle like fargevalgene som er gjort.

Tastene på telefonen er helt topp, hvis man ser bort i fra at de to tastene man bruker for å ringe og legge på med kanskje ligger litt for nært tast tast nummer en og tre. Det er litt enkelt å streife borti disse. Ellers er tastene veldig responsitive og de er lette og behagelige å trykke ned. Det eneste som kan være negativt med tastene er at de er en smule for harde, og i tillegg er glatte på oversiden, så det vil nok bli vanskelig å skrive for dem som er vant til å bruke fingerneglene når de skriver.

Det er som på de fleste andre Siemens-telefoner en fireveis navigasjonstast for enkel og grei navigering i menyene. En ting vi har sagt mange ganger før om Siemens sine menyer, er at vi er veldig godt fornøyd med muligheten man har til å navigere inn og ut i de forskjellige menyvalgene bare ved hjelp av denne navigasjonstasten.

Menyene er lett forståelige. Hvert valg har en egen animert knapp som illustrerer hva menyvalget inneholder, og det står også navn på hvert menyvalg når du flytter markøren over knappen. Du har også et menyvalg som kalles "min meny", der du legger inn de funksjonene du bruker mest for ekstra rask tilgang senere.

Alt i alt må vi kunne si oss ganske så fornøyde med både skjermen og grensesnittet til denne telefonen.

Siemens M55 med abonnement

Siemens M55

Siemens M55 med abonnement   Les mer »

Siemens M55   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen