Siemens langer ut


Siemens A70, A75 og AX75

Siemens er et selskap som sliter med å se lys i enden av tunnelen, og meldte nylig om store underskudd i forrige kvartal. Til tross for dette er selskapet svært aktiv på lanseringsfronten, og kunne i dag vise frem to nye modeller i den populære A-serien.

De to nye modellene ved navn A75 og AX75 er en forsmak på hva Siemens vil presentere på CeBIT om drøyt to uker. Begge modellene befinner seg i lavprissegmentet, og er på ingen måte banebrytende på noen måte, men byr på akkurat det mange forbrukere ønsker av en mobiltelefon. Mest funksjonalitet til minst mulig pris.

Siemens AX75
Siemens AX75 er den mest avanserte A-modellen til nå, og byr på mange godsaker som hittil har vært forbehodt dyrere modeller. Eksempel på dette er den innebygde infrarød-porten som befinner seg i telefonen. Med den kan man sende og motta bilder, kontaktinfo eller annen informasjon fra andre telefoner.

En annen oppgradering vi hittil har hatt til gode å se på en A-modell er fargeskjerm med oppløsningen 128 x 128 punkter. Dette er samme skjermoppløsning som finnes i flere av Nokias enklere modeller, og gjør det mulig å bruke skjermen til mer avanserte oppgaver. Fargedybden er på 65.000 farger.

Ellers byr ikke AX75 på mye banebrytende nytt. I tillegg til trippelbånd og GPRS klasse 8 har telefonen innebygd Java-støtte, slik at man kan laste ned nye spill og programmer til telefonen. Man kan også sende og motta MMS-meldinger, noe som hittil ikke har vært mulig med modeller i A-serien. Telefonen vil ha 1,5 MB internt minne, som holder til et par spill og meldinger.

Desverre har ikke AX75 innebygget kamera, noe som nok kan komme til å skuffe enkelte. Dette er imidlertid mulig å få som ekstrautstyr.

Vekten på telefonen er satt å være 76 gram og størrelsen beregnet å være 10,6 x 4,7 x 1,8 cm. Telefonen vil bli tilgjengelig i fargene "Cream Stone" og "Ice Blue", og vil være i handelen fra juni måned. Prisen vil, i følge Siemens, ligge på godt under tusenlappen.

Siemens A75
Siemens A75 befinner seg enda en prisklasse under AX75, og bygger ytterligere på konseptet "mest mulig for pengene". Med unntak av trippelbånd og GPRS klasse 8, byr A75 på adskillig mindre småknask enn storebroren AX75, og er et mobilalternativ for de med små behov.

Størrelsesmessig er A75 noe mindre enn AX75 med sine 10,1 x 4,4 x 2,0 cm, men er noe tyngre med en vekt på 78 gram. Batteritiden er på 250 timer standby og 5 timer tale, noe som absolutt duger for en telefon i denne klassen.

Skjermen i A75 er den samme som i A60 og A65, og byr på oppløsningen 101 x 80 punkter. Fargedybden er fortsatt 4096 farger og skjermtypen er STN.

Ellers er det lite å nevne bortsett fra at A75 ikke har MMS, men kun byr på den adskillig eldre meldingsstandarden EMS. WAP versjon 1.2.1 er på plass, sammen med kalender og to spill.

A75 vil være tilgjengelig i to farger, "Atlantic Blue" og "Polar Silver". Prisen vil havne på godt under tusen kroner, og modellen vil dukke opp i butikkene i juni.

I tillegg til A75 og AX75, viste Siemens frem A70, som ble presentert tidligere i år. Det er usikkert om denne modellen i det hele tatt kommer til Norge.

Kilde: Siemens

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen