Siemens inntar hjemmet

Siemens viste frem en hel rekke produkter på CeBit onsdag. I tillegg til et storslipp i 65-serien viste selskapet flere andre dippedutter og teknologier som ifølge Siemens skal representere vår fremtidige hverdag.

IP-telefoni er blant teknologiene som vil dominere i fremtiden, i følge Siemens. Dette fordi IP-telefoni lar brukeren ringe over bredbåndsnettet til en lavere pris enn over dagens fastlinjenett. Denne muligheten gjør at både produsenter og forbrukere tar i bruk denne teknologien, og det i en drastisk fart. Dette har Siemens merket, og lanserte i den sammenheng Siemens Gigaset M34 USB PC adapter.

M34 er ingen telefon, men et adapter som lar deg koble til en trådløs telefon og benytte deg av forskjellige tjenester. M34 plasseres i USB-porten på datamaskinen og har en rekkevidde på 300 meter utendørs og 30 meter innendørs.

Siemens har lansert IP-telefoner før, men tilbyr med M34 en hel rekke med nye muligheter for forbrukeren som tidligere har vært umulig å implementere. Med M34 kan man for eksempel bruke instant messaging-lister fra blant andre ICQ og MSN som kan holde deg i kontakt med dine venner uansett hvor du er i huset. Man kan også sette opp mail og høre på nettradio via telefonen, noe som gjør brukeren mye mindre avhengig av å ha datamaskinen i nærheten.

Siemens har også lagt til rette for at programvareutviklere kan legge inn en kobling i sine program for å kjøre sammen med M34. Drivere og programmer for å gjøre dette kan lastes ned gratis fra Siemens hjemmeside og selskapet håper med dette at kompatibilitets-mulighetene for M34 vil vokse av seg selv.

Siemens har samarbeidet med programvareprodusenten Skype i utviklingen av M34. Skype er et peer-to-peer selskap, som har spesialisert seg på stemme og data-teknologi for bruk over internett. Det at Siemens har valgt å inngå et forpliktende samarbeid med Skype tyder på at selskapet trolig vil satse tungt på konseptet bak M34.

I Norge har ikke IP-telefoni tatt like mye fart som det har i enkelte andre land, og har i stor grad vært forbeholdt større firma og kontorbygninger. Prisen på settet er usikker, men trolig vil prisen ligge noe over prisen på Siemens vanlige trådløse telefoner.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen