Siemens hiver seg på 3G-bølgen

Siemens er en produsent i hardt vær, men har den siste tiden vist stort pågangsmot til tross for de økonomiske vanskelighetene. I går kunne en selvsikker representant smile selvsikkert i det han viste frem et av Siemens sprekeste lanseringer noensinne.

Siemens nye serie viser tydelig at produsenten gjør sitt ytterste for å tenke nytt. Det stereotypiske Siemens-designet er byttet ut med nye, freshe linjer, og istedenfor å lansere èn modell for hver kategori, har Siemens i stedet valgt å legge fokus til det som faller i god jord hos ungdom - blant annet musikk.

SXG75 - den som ler sist, ler best
Siemens har ventet svært lenge med å kaste seg på 3G-karusellen, noe som både kan ha vært positivt i og med at 3G enda ikke selger, men også negativt ettersom dette gir inntrykk av at produsenten ikke henger med. Men Siemens henger så absolutt med, for SXG75 er blant de råeste telefonene så langt på messen.

Først og fremst er det kanskje skjermen i SXG75 som trekker oppmerksomheten. Her har Siemens nemlig klart å presse inn en fjerdedels VGA-skjerm, eller nærmere bestemt oppløsningen 240 x 320 punkter. Denne skjermen er av typen TFT, som gir den beste skarpheten og fargegjengivelsen i dag. Fargedybden er på 262.000 farger.

Kameraet imponerer også. Med en oppløsning på 2 megapiksler, så kan SXG75 fort kunne erstatte feriekameraet på sydenturen, om ikke så ihvertfall være et svært godt alternativ når kameraet ligger hjemme og premiemotivet åpenbarer seg foran nesen din. I tillegg har telefonen et CIF-kamera beregnet på videosamtaler i front.

Mye trådløs glede
SXG75 kan skryte av å ha støtte for 3G-frekvensen WCDMA 2100, som er den vi anvender i Europa. I tillegg til 3G-støtten kan SXG75 by på trippelbåndsstøtte for GSM-nettverkene i Asia, Europa og Nord-Amerika. Dermed kan de fleste reiseglade vurdere SXG75 som et reellt alternativ.

Litt uventet kunne Siemens skryte av at SXG75 også vil ha innebygget GPS-mottaker. I korte trekk betyr det at man kan benytte seg av et globalt kartverk, og dermed finne veien selv i Botswanas ur-jungel. Det er også viktig å poengtere at SXG75 er en fullverdig GPS-mottaker, og ikke trenger å være i kontakt med mobilnettet for å kunne få inn signaler.


(Klikk for større bilder)

Ellers vil SXG75 selvfølgelig ha mulighet til å sende filer over Blåtann og infrarød. Ønsker man derimot kabel, har telefonen støtte for USB-overføring til PC.

En liten skuffelse er at SXG75 ikke har støtte for EDGE. Dette innebærer at man får en enorm hastighetsendring så snart man forlater UMTS-nettet, og beveger seg inn i GSM-nettet. Siden SXG75 har klasse 10 GPRS, blir dermed hastighetsforskjellene 53,6 kbps mot 384 kbps, som kan sammenlignes med modem versus bredbånd.

Musikk i våre ører
Siemens var eneste produsent ved fjorårets CeBIT som ikke tok musikk på alvor. Dette har uten tvil kostet dem dyrt, og selskapet har nå gjort helomvending. SXG75 har dermed både innebygget RDS radio og MP3-spiller. Man kan til og med få et eget anlegg som tilbehør, om dette skulle være ønskelig.

Det innebygde minnet er på 128 MB, og man kan benytte minnekort av typen RS-MMC. Med telefonen kommer det et minnekort på 64 MB, og skulle ikke det holde til musikksamlingen, kan man lett få tak i kort med minnekapasitet på 512 MB.

Ellers er det bare å nevne at SXG75 kan varte opp med støtte for både Java MIDP 2.0 og e-post, Push-to-Talk og MMS.

Batteritiden på telefonen er en skikkelig godbit. SXG75 klarer nemlig seks timer tale i GSM-nettet og opptil 5 timer i UMTS-nettet. Standbytiden i UMTS-nettet er overraskende nok noe høyere enn i GSM-nettet og ligger på 375 timer standby mot 325 timer i GSM-nettet.

Siemens SXG75 vil komme på markedet i tredje kvartal, nærmere bestemt september. Hva prisen vil ligge på, er enda ikke bestemt.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen