Siemens får storkontrakt

Produsenten har nemlig skaffet seg en gullkantet mobilkontrakt i Russland, Hviterussland og Ukraina til en verdi av 265 millioner dollar.

Russere med storordre
Det er det russiske teleselskapet OAO Mobile TeleSystems som har står bak ordren. Ordren skal fullføres allerede i år. OAO er ifølge nyhetsbyrået Bloomberg østeuropas største mobilselskap.

Siemens skal bygge ut kapasiteten til OAO Mobile TeleSystems mobilnett i Russland, Hviterussland og Ukraina, skriver konsernet i en pressemelding.

Ordren har likevel ikke skapt de helt store jubelscenene hos investorene i Siemens. Aksjekursen sank med 0,1 prosent samtidig som avtalen ble offentliggjort. Aksjekursen har til nå falt med 9 prosent i år, noe som gjør Siemens verdt 50,5 milliarder euro på børsen i Tyskland.

Siemens har i den senere tid vurdert fremtiden til mobildivisjonen, og ser nå ut til å funnet en løsning på dette. Som vi har skrevet tidligere har Siemens bestemt seg for å splitte ut mobildivisjonen sin til et eget selvstendig firma. De vil også søke etter en internasjonal samarbeidspartner til mobildivisjonen.

Med storkontrakter og en omstrukturering av konsernet ser det ut til å være lys i enden av tunnelen for den tyske mobilprodusenten.

(Kilde: Siemens)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen