Siemens CX65

Design og kvalitet - 

Ren og skjær plastikk. Uansett hva fancy reklamer og veldreide produkbilder måtte prøve å innbille deg, er Siemens CX65 en mobiltelefon som i sin helhet er sammensatt av plastikk, plastikk og atter plastikk.

Vi skal på ingen måte gå for hardt ut mot bruk av plastikk i mobiltelefoner. Det holder telefonen lett, slik at den ikke tynger for mye i lomma. I tillegg er materialet fleksibelt nok til at telefonen kan tåle en støyt. Med andre ord finnes det en rekke gode grunner for å bruke materialet.

Problemet er imidlertid at plastikken har gitt CX65 et litt billig, leketøys-aktig preg. I tillegg lager telefonen knirkelyder når man klemmer på den. Vi har prøvd andre telefoner i denne prisklassen som har vært utformet i metall, eksempelvis Samsungs modeller. Forskjellen i materialvalg gjør en verden av forskjell når det kommer til helhetsfølelse og inntrykk av kvalitet.

De største feinschmekkerene bør altså styre unna CX65. Telefonen virker rett og slett billig i forhold til mange andre modeller i denne prisklassen.

Om vi legger til side overfladiske bedømminger som dette, må det allikevel sies at CX65 er en godt designet telefon.

Den er forholdsvis lett med sine 90 gram. Den er også en av de minste telefonene i sin prisklasse. Med kun 1,8 cm over midjen burde den skli lett ned i enhver lomme. Telefonen ligger også meget godt i hånden.

Det er når vi har brukt små og nette telefoner som dette noen uker at vi begynner å lure på hva vi egentlig ser i de forvokste Symbian-telefonene, som i og for seg like gjerne kunne vikariert som slagvåpen.

Om sant skal sies er for eksempel Sony Ericssons T630 en mindre telefon, men vårt inntrykk er at telefonene i det praktiske liv føles omtrent like store.

Er du på utkikk etter noe lett og nett burde altså CX65 være en dugende kandidat.

Drepende lys
En av killer-funksjonene i CX65 kalles 'Dynamic Lights', og er kort fortalt et par med sterke lamper ovenfor skjermen som blinker i forskjellige rekkefølger og frekvenser når du spiller og bruker telefonen.

Og de dynamiske lysene er virkelig morderiske. De er så skarpe at de skjærer seg inn i øynene dine på lang avstand. Vi hadde rett og slett problemer med å bruke telefonen i dyster belysning, og måtte skru av lysene etter at vi hadde forsøkt å holde ut med dem i en time.

Hvorvidt slike blinkende, migrene-fremkallende lysstøt faller i smak hos landets yngre befolkning vites ikke. Vi måtte ihvertfall se oss slått.

Dårlige knapper
Knappene til CX65 er heller ikke noen glede å bruke. De er litt for harde og vonde å trykke inn, slik at det blir anstrengende å skrive med dem.

Problemet rammer spesielt de øverste tastene. Menytastene ligger for eksempel klemt inn mellom joysticken og telefon-tastene, og er derfor både vanskelige å både finne frem til og vanskelige å trykke inn.

Nummertastene er heldigvis litt mindre stridige, noe som gjør at det går relativt greit å skrive tekstmeldinger. De er imidlertid et langt skritt unna tastene til Nokia og mange andre produsenter. Man får skrevet det man skal, men det blir anstrengende å skrive lengre stykker med tekst.

Om vi skal gi knappsettet uttelling for noe, så er det at knappene er store nok for tykke fingre selv om telefonen er så liten som den er.

Også joysticken ser ut til å være laget for tykkhudede gårdsgutter. Den er hard og vond å bevege, og får stryk-karakter i forhold til de veldreide joystickene vi finner på telefoner som Sony Ericsson T610 og T630. Dette blir en stor ulempe når man skal navigere seg rundt i menyer og spill, ettersom det blir tungt for tommelen å bevege på joysticken.

Siemens CX65 med abonnement

Siemens CX65

Siemens CX65 med abonnement

Siemens CX65

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen