Test

Siemens CL75

Design og byggekvalitet - 

Det første man legger merke til når man holder en Siemens CL75 i hånden er hvor rund telefonen er. Formen er helt symmetrisk, uten noen utstikkende deler, så du blir raskt usikker på hvilken vei du holder telefonen. Det symmetriske designet byr også på en utfordring når du skal åpne telefonen. Har du ikke en spiss negl til rådighet kan det fort bli en aldri så liten oppgave å åpne telefonen med én hånd.

Det er ikke uten grunn at Siemens fremhever CL75 som en telefon for trendbevisste - gjerne kvinner. Det er liten tvil om at dette nærmest eggformede apparatet har en sjeldent feminin fremtoning. Det røde blomstermønsteret som vårt eksemplar ble levert med bare forsterker dette inntrykket. CL75 er også å få kjøpt med et sort mønster, men dette er nok uansett feil telefon å klaske i bordet under en fredagskveld på fotballpuben.

Når vi åpner telefonen finner vi et vanlige nummertastatur med runde, men store, tydelige taster. Resten av tastene er derimot ikke like brukervennlig utformet. Vi opplevde for eksempel flere ganger at vi måtte myse litt ekstra for å treffe tasten for å ringe ut.

Har du først funnet rett tast, ser du at hver enkelt tast gir rett motstand og god respons. Allikevel føles det av og til som telefonen ikke får med seg hva som skjer, men det kommer vi tilbake til i neste kapittel.

Blank, men solid
På tross av en vekt på magre 90 gram føles Siemens CL75 faktisk som en solid telefon. En egenskap som nok også kan komme godt med når den havner nederst i en dameveske og blir overlesset med alskens rariteter.

Mange elegante og blanke telefoner blir skjemmet av det minste fingeravtrykk, og må leveres med egen pusseklut. Så gjelder heldigvis ikke denne modellen, for her har Siemens klart å lage en telefon med et forholdsvis blankt ytre, uten at den er en magnet for smuss og fingermerker.

På fremsiden av telefonen finner du kameralinsen - ubeskyttet. Vi slutter aldri å undres over hvorfor så mange produsenter ikke klarer å produsere kameratelefoner der linsen sitter bak et beskyttende deksel.

Når det er sagt, så skal det sies at både kameradeksel og telefonen for øvrig virke å kunne stå imot en støyt, vårt eksemplar var ikke plaget av hverken slark eller knirking.

Siemens har funnet plass til volumknapper på den ene siden av telefonen. Disse kunne med fordel vært mer markert, slik at man hadde sluppet å se i displayet på telefonen om man justerte volumet opp eller ned. På motsatt side av CL75 finner du en kameraknapp, samt en knapp for å aktivere høyttalerfunksjonen. Kameraknappen trenger kun et kort trykk for å aktivere kameraet når telefonen er oppslått, noe som til tider kan bli ganske irriterende. Vi opplevde mer enn én gang at vi skrudde på kameraet ved et uhell når vi åpnet telefonen. Enda mer ubehagelig var det når vi kom borti høyttalerknappen under samtale og fikk oss et aldri så lite desibel-sjokk.

Kort, men litt tykk
CL75 er en forholdsvis liten telefon. Målene er på 8,7 x 4,4 x 2,3 cm. Det eneste vi har å utsette, er at telefonen føles en anelse tykk. Den runde formen forsterker også dette inntrykket. Dog ligger telefonen godt i hånden, her er ingen sjenerende, skarpe kanter.


(Klikk for større bilde)

Som en forholdsvis rimelig klafftelefon finner vi de fysiske attributtene til Siemens CL75 tilfredstillende. Den er hverken minst eller mest spesiell, men skiller seg allikevel vel ut på en måte vi antar vi falle i smak hos målgruppen. At den enkelt lar seg fiske opp av en overfylt veske uten å kunne hekte seg fast i noe, vil nok også være et klart pluss for mange av brukerne.

Siemens CL75 med abonnement

Siemens CL75

Siemens CL75 med abonnement   Les mer »

Siemens CL75   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen