Test

Siemens CL50


Vi vil takke MPX for utlånet av Siemens CL50.

Design og kvalitet - 

Det første vi la merke til når vi pakket opp denne nye klapptelefonen fra Siemens, var størrelsen. CL50 er knapt større enn en fyrstikkeske med sine 70 spinkle gram og sine svært beskjedne mål (73x39x22mm). Dette er den minste telefonen på det norske markedet per i dag, i tillegg til at den er superlekker med sin champagnefarge og myke feminine former.

På framsiden av fordekselet sitter den eksterne skjermen. Skjermen har en behagelig blåfarge som aktiveres når du trykker på volumknappen på venstresiden av telefonen eller beveger på dekselet. For å unngå skader på skjermen er det en lekker oval glassplate over nesten hele fronten på telefonen, med en flott sølvramme rundt. Denne platen redder telefonen fra det velkjente "billig-plast-telefon-utseendet" i og med at den gjør at forsiden av telefonen nærmest skinner.

Baksiden av telefonen ser derimot forholdsvis kjedelig og matt ut. Den eksterne antennen til CL50 ser ut som en naturlig del av designet, og trekker derfor ikke ned snittet i denne kategorien nevneverdig.

Når vi åpner opp telefonen blir vi møtt av en merkbar knirkelyd som senker kvalitetsfølelsen en smule. Den interne skjermen har den samme blåfargen som den eksterne, og vi finner igjen den samme lekre glassplata som på utsiden, bare uten sølvramme. Øverst på glassplata er det tre små hull som antyder at høytaleren ligger her, samt Siemenslogoen i sølv. Vakkert.

Tastesettet er som det meste andre på denne telefonen godt designet. En sølvfarget sirkel fungerer som en 4-veis piletast, som igjen er omkranset av fire knapper til bruk i menyen. Disse er farget mørkegrå med skinnende overflate, og lager en behagelig kontrast til fargene som preger resten av telefonen. Nummertastene er små, ovale og sølvfargede og gir telefonen et solid preg av eksklusivitet.

En ting som derimot svekker følelsen av å ha en eksklusiv telefon i hånda, er kvaliteten på lakken. Det skal ikke mer til enn at man kommer litt hardt borti med neglene før man har satt et personlig preg på telefonen i form av en ripe. Til tross for et appellerende design og usedvanlig små dimensjoner kan vi ikke gi CL50 beste karakter, på grunn av den svake lakken og plastikk-følelsen.

Skjerm og grensesnitt - 

I disse dager tar vi det nesten som en selvfølge at mobiltelefonen har fargeskjerm, noe som dessverre ikke er tilfelle med CL50. Skjermen har som tidligere nevnt blått lys og svart skrift, noe som iog for seg er ganske stilig å se på, men som allikevel er eldgammelt nytt. Skjermens kapasitet på 3 fattige linjer gjør det veldig lett å konkludere med at skjermløsningen er for dårlig, selv for en så liten telefon som denne. Vi gir plusspoeng for den eksterne skjermen, selv om dette også etterhvert har blitt en selvfølge på klapptelefoner. Skjermen leses lett i alle belysninger - kanskje en av de få fordelene med de gode, gamle monokrome skjermene.

CL50 er en telefon sin er beregnet på folk med små hender, noe man raskt får erfare når man skriver tekstmeldinger. Tastene på telefonen fungerer tilsynelatende fint, helt til man skal trykke inn den samme tasten mer enn en gang i raskt tempo, noe som er nærmest umulig uten å komme borti de andre tastene på telefonen. En kvinnelig bekjent av undertegnede hadde derimot ingen problemer med dette, takket være velpleide, lange negler.

Menyen på telefonen er lett forståelig og grei å navigere rundt i, logisk og bra oppsett på alt samtidig som telefonen er utstyrt med fireveis navigasjonstast. Som på f.eks S55 kan du også på denne telefonen bruke volumknappen på venstresiden til å skifte profiler.

Alt i alt er det ingenting som imponerer stort i denne kategorien.

Siemens CL50 med abonnement

Siemens CL50

Siemens CL50 med abonnement   Les mer »

Siemens CL50   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen