Test

Siemens CF62

Design og kvalitet - 

CF62 åpen

Siemens CF62 er en liten og nett kamskjellsmodell, som oser av eksklusivitet i både design og kvalitetsfølelse. Med dimensjoner på 82 x 45 x 22 mm og vekten på knappe 85 gram kan modellen sies å passe i de fleste lommer.

Noe vi la spesielt merke til når det gjelder designet er at telefonen ser mindre ut bakfra enn forfra. Grunnen til dette er at antennen på telefonen ser ut som en del av telefonen fra framsiden, mens på baksiden ser det ikke ut som noe annet enn en utstikker. For små hender er denne antennen veldig hendig når man skal dra telefonen opp av lomma.

Fargene og utformingen er de faktorene som skaper følelsen av eksklusivitet. Selve telefonen er av en sølvgrå farge, og lakken ser ikke ut til å falle av med det første slik vi har sett på enkelte andre telefoner. I tillegg er lakken alt annet enn matt, noe som ser forfriskende ut.

Når man åpner telefonen finner man skinnende blanke detaljer. Nærmere bestemt rundt navigasjonsknappen og inn mellom radene av nummertaster. Disse blanke linjene redder den ellers dominerende plastikkfølelsen man får når man åpner telefonen.

Lyseffekter
Rundt telefonens tastaturdel finner vi fem dynamiske lys. Lysrekken er formet som en U, og kan lyse i alle mulige mønster og formasjoner. De kan imidlertid ikke lyse i noe annen farge enn gult. Kanskje like greit.

Lysene kan stilles inn til å lyse og blinke til mange forskjellige gjøremål. Nærmere bestemt når noen ringer, under samtale, når du får en melding, når du har en ubesvart samtale eller ulest tekstmelding, når du sender tekstmelding, når du åpner telefonen, når du lukker telefonen, når telefonen søker etter nett, når telefonen har lite strøm, når skjermbeskytteren er aktivert, når telefonen lader, når telefonen forgjeves prøver å vekke deg om morgenen eller før et møte, når du slår på telefonen eller når du slår av telefonen. Lysene blinker i et bestemt forhåndsinnstilt mønster for hvert eneste gjøremål.

Om det hele gir en mer eksklusiv følelse eller hever fjortisfaktoren kan diskuteres, men lysene går i alle fall an å deaktivere.

Middels tastatur
Tastene bråker ikke noe særlig, og man beveger nesten ikke fingeren når man trykker ned en tast. Dette gjør at man ikke blir sliten i fingrene med det første. Tastene er dessverre ikke ergonomiske, noe som kan utgjøre et lite problem siden man av og til ikke merker om man har trykket ned tasten eller ikke. SMS-raceren bør styre unna.

Navigasjonsknappen fungerer veldig godt. Denne rommer fire snarveier. Disse kan du dessverre ikke programmere selv. Navigasjonstasten er ikke femveis, men kun fireveis. Det finnes med andre ord ingen OK-/Enter-knapp i midten av de fire piltastene, noe som gjør navigering litt tregere enn det trenger å være. For de som er vant med femveis navigasjonsknapp vil en fireveis navigasjonstast mest sannsynlig være et irritasjonsmoment.

På den forrige kamskjellsmodellen til Siemens, CL50, hadde produsenten utstyrt telefonen med alt for små taster, slik at det oppsto et problem når man prøvde å trykke på kun en tast om gangen. På CF62 er dette heldigvis forbedret. Tastene er mye større, og de tre skinnende blanke linjene mellom radene av taster forhindrer at du skal trykke på to taster samtidig i loddrett retning.

Alt i alt blir det litt for mye knoting under skriving på tastaturet. Det er litt for lett å bomme på tastene, og det tar tid å få fart på SMS-skrivingen.

Siemens CF62 med abonnement

Siemens CF62

Siemens CF62 med abonnement   Les mer »

Siemens CF62   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen