Test

Siemens CF110

Design og byggekvalitet - 

Siemens har lange tradisjoner for å lage små, lekre telefoner med nedskyvbart tastatur. Et godt eksempel på dette er selskapets SL55, som i sin tid fikk motebransjen til å heve på øyenbrynet. Siden den gang har det vært relativt stille, men nå kan Siemens nok en gang slippe en liten sjarmør ut på markedet. Og denne gang til rundt tusenlappen.

Lav pris til tross, gir CF110 lite uttrykk av seg for å være en telefon ment for de med slank lommebok. Modellen er overraskende eksklusiv, noe som nok skyldes at Siemens har valgt hardplast av høy kvalitet. Vi merket ikke det grann til knirking eller ulyder noe sted på telefonen.

Et annet pluss er at tastaturet lett glir ned, uten noe motstand. Skyvemekanismer kan ofte bli for hissige eller for trege av seg - gode eksempler på det er den på Siemens SL65 og Nokias 8800. På CF110 derimot, fins det ingen strikk som drar tasturet opp og ned, og alt må gjøres for egen maskin.

Et annet pluss som taler til CF110s fordel er at den er usedvanlig kompakt. Det er svært, svært lenge siden sist vi hadde med en såpass liten og håndterlig telefon å gjøre, og den gang var prisen absolutt noe stivere.

Dimensjonene taler da også for seg selv. Med en størrelse på beskjedne 8,3 x 4,5 x 1,8 cm fins det knapt telefoner i dag som er såpass velustyrt som CF110 i denne størrelsen. CF110 går ned i det du finner av lommer, og synes knapt på innsiden av jakkelommen.

Vi må også gi ros til tastene. Å skrive meldinger med CF110 er som en dans på roser, og tastene holder et kvalitetsnivå som burde tilfredstille selv den ivrigste av SMS-fantastene. De er heller ikke for harde å trykke inn og er heller verken for løse eller for små. Om vi skal pirke, så er det litt synd at du må flytte tommelen til en ny tast hver gang du skal bekrefte et valg, og at det ikke fins volumtaster. Men i det store og det hele vil nok de fleste brukere knapt ofre dette en tanke.

CF110 har overraskende mye bra å vise til på designfronten. De færreste forventer å se lavprismodeller hevde seg i denne kategorien, men CF110 er et hederlig unntak. Knallgode taster, bra konstruksjon og en særdeles hendig størrelse gjør at CF110 kommer bedre ut av sammenligningen enn det meste av andre modeller i samme prisklasse.

Skjerm og menyer - 

CF110 kan ikke skryte av god skjerm, ettersom skjermoppløsningen er på labre 130 x 130 punkter. Sammenlignet med mer høyoppløste skjermer, kan du lettere se skjermpunktene i skjermen til CF110, og du opplever at detaljene i bilder ikke kommer særlig bra frem.

Skjermen er av typen TFT og har en fargedybde på 65 000 farger. Både tekst og farger synes godt ute i dagslys, og skjermen er svært lyssterk av seg. Dette går imidlertid ut over batteriet, så hvis du ønsker maksimal batterilevetid må du skru ned lysstyrken et par hakk.

Da BenQ-Siemens lanserte nye telefoner i Berlin nylig, viste de også frem helt nye menyer. Disse finnes ikke i CF110, som tvert i mot har menyene fra 65-serien, noe tidligere Siemens-eiere nok ser seg svært fornøyd med, men som mange nye brukere nok vil ergres over.    

Problemet med disse menyene er at de reagerer tregt. Når du foretar et valg, må du ofte vente på at telefonen skal reagere. Gode eksempler på dette er når du skal laste et spill eller gå inn i meldingsinnboksen. Da er det bare å lene seg tilbake, slappe av og vente på at telefonen skal få jobbet seg inn.

Et annet, dog noe mindre problem, er at menyene er svært lite tiltalende. Blasse farger og kjipe animasjoner gjør at menyvandringen ikke akkurat blir noen vakker opplevelse. Mange vil nok lure på hvorfor Siemens absolutt må gjøre det til et estetisk mareritt å åpne menyen. Det lurer vi også på.

Bortsett fra dette er menyene svært praktiske. De er lagt opp på en logisk måte, slik at du stort sett alltid finner frem, noe som ikke er en selvfølge på dagens stadig mer avanserte telefoner. Det hjelper selvsagt at CF110 har såpass få funksjoner som den har.

Siemens CF110 med abonnement

Siemens CF110

Siemens CF110 med abonnement   Les mer »

Siemens CF110   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen