Test

Siemens C75

Design og byggekvalitet - 

Siemens har fra tid til annen hatt stor suksess med sine billige modeller i A- og C-serien. C25 var i sin tid en bestselger, og Siemens har prøvd å følge opp med variabel suksess. At Nokia har gjort sitt beste for å overta lavprismarkedet ved å pumpe ut billige og enkle telefoner har nok ikke gjort situasjonen enklere for Siemens.

Siemens har denne gangen lagd en billig telefon med et utseende som absolutt ikke ser billig ut. Siemens C75 er en liten og lett tass, med et utseende som kan lure deg til å tro at det er en eksklusiv telefon. Vi skal komme tilbake til at det er mer enn prisen som bekrefter at det absolutt ikke er tilfelle.

Liten og lett
Siste bekjentskap fra Siemens var for undertegnede M75, og det er derfor ikke til å unngå å sammenligne disse modellene. Likhetene er mange, men dette gjelder i ingen grad utseendet. C75 er en ganske liten telefon med sine 10,3 x 4,4 x 1,7 cm, og veier bare 85 gram. Den er altså omtrent like liten som Sony Ericssons billigmodell K500i.

Ikke noe ekstra
Siemens C75 har ikke fått en eneste ekstra snarveitast, noe som betyr at både justering av volum og å ta bilder må gjøres med styrepinnen. Den er naturligvis plassert i midten og fungerer også som snarvei til de mest brukte funksjonene som for eksempel kamera og adressebok.

Styrepinnen virker litt løs, og vi ble derfor overrasket over hvor godt den fungerer. M75 hadde en joystick som slet med reaksjonen, men vi har ingen ting å utsette på funksjonaliteten til joysticken på C75 som er både responsiv og presis.

Tastene til C75 gir god respons, og er både store nok og har fått et lite mellomrom i mellom, foruten mellom menytastene. Menytastene er krommede og ser billige ut, mens resten av tastene er grå hard plast. Ved bruk gir tastene fra seg høye klikkelyder, noe som høres og kjennes veldig billig ut, og menytastene er ekstra høylydte av seg.

Billig bakside
Hele baksiden av C75 dekkes av et spinkelt plastdeksel. Dette er en løsning som ofte kan føre til slark, og som gir mindre kvalitetsfølelse enn for eksempel Samsungs modeller, som oftest kommer med et batteri som også er deksel. Dekselet gir etter og beveger seg når du presser på det, noe som bare bekrefter at man har kuttet en del hjørner  når man har bygget telefonen. Bakdekslet har en egen åpning til kameralinsen og tilkobling av ekstern antenne. Ingen av disse er tildekket på noen måte, noe som kan føre til at støv lettere trenger inn i telefonen, samt at kameralinsen ligger mer utsatt til for riper. Linsen er senket et lite stykke inn i telefonen, noe som kan hjelpe til å redusere risikoen for riper, men vi synes likevel dette er en dårlig løsning. Alternative løsninger kan man se på Sony Ericssons K500i, eller som Nokias 6020 som har beskyttelse i de utskiftbare dekslene.

C75 er altså stilren, liten og lett. Tastene har god respons, men virker billige og gir fra seg ekle lyder når man trykker de ned. Baksiden av telefonen bekrefter billigfølelsen ved at den slarker og virker lite solid. I tillegg mangler det beskyttelse for kameralinsen, ekstern antenne og tilkobling av lader.

Skjerm og menyer - 

Menyene til C75 er stort sett de samme som vi finner i de andre 75-telefonene til Siemens. De som har brukt Siemens-telefoner tidligere vil raskt føle seg hjemme, og hvis du har prøvd CX70 vil du nok ikke finne noen forskjeller da disse skal være identiske foruten utseende.

Siemens menysystem er for all del ikke dårlig. Det er logisk oppbygd, og man kan definere en del snarveier selv, samt sette opp "min meny" som gir deg rask tilgang til de funksjonene du bruker oftest. Det er bare så trist at menyene er kjedelige og på grensen til stygge. I testen av M75 skrev jeg at ikonene i hovedmenyen ser ut som om de er tegnet av barn. Det er nok bare en minimalt mindre pikseltetthet som skiller C75 fra M75 på dette punktet. Her har Siemens mye å lære av Nokia, Sony Ericsson og Samsung.

 

Godkjent skjerm
Skjermen i C75 er absolutt ingen revolusjon, men er likevel ikke skuffende i denne prisklassen. Teknologien i grunn er TFT, noe vi sikkert kommer til å se mer og mer av også i denne prisklassen fremover. Vi ser at også Nokia og Sony Ericsson har begynt å bruke TFT-skjermer i denne klassen, og det er nå kun billigere telefoner samt Samsungs modeller i denne prisklassen som bruker UFB eller SNT-skjermer.

Skjermen har god lysstyrke, og gir en god leseropplevelse i de fleste lysforhold nå som det ikke er midt på sommeren. Fargedybden er 65 000 farger, og oppløsningen er den samme som vi finner på mange Siemens-modeller, 132 x 176 piksler. Hvis denne skjermen hadde sittet i en telefon til 3 500 kroner, hadde vi ledd hele kvelden, men i denne prisklassen er det absolutt godkjent. Det er mulig å se bilder og video i ok kvalitet, og det blir urettferdig å sammenligne med telefoner som koster atskillig mer.

Vi skulle altså ønsket også noe friskere menyer fra Siemens, men det skal ikke legges under en stol at telefonen virker akkurat som forventet. Skjermen er godkjent for denne prisklassen og kan vise flere linjer tekst enn Nokia 6020, som har en skjerm som kan sammenlignes på andre felter.

Siemens C75 med abonnement

Siemens C75

Siemens C75 med abonnement   Les mer »

Siemens C75   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen