Test

Siemens C65

Design og kvalitet - 

Siemens C65 er den nyeste modellen i produsentens C-serie, som består av telefoner med forholdsvis få funksjoner og lave priser. Telefonens design vitner imidlertid ikke om at enheten er noen billigtelefon.

Solide saker
Det første vi bet oss merke i var hvor robust telefonen føltes når man holdt den i hånden. C65 verken knirker når man trykker på den eller har løse deksler og lignende - noe som dessverre ofte er tilfelle med telefoner til under 2000 kroner.

Til tross for en tilnærmet flat bakside ligger enheten både godt i hånden og er med en vekt på 86 gram absolutt ikke noen større belastning å drasse rundt på. Telefonen har et forholdsvis firkantet utseende, men kantene er allikevel såpass avrundet at den ikke er ubehagelig å ha i lommen.

Dimensjonene til enheten er på 10,5 x 4,7 x 1,8 cm, noe som er et par hakk større enn tidligere telefoner i C-serien. C65 er verken større eller mindre enn gjennomsnittet i denne sjangeren.

Tastene til telefonen er både store og responsive, og passer dermed for folk med tykke fingre. Det eneste som drar litt ned er at 2-tasten nærmest henger sammen med tasten som kobler deg opp på internett, slik at man ofte trykker ned begge disse uten å ville det. Dette er allikevel bare småplukk når man ser på helheten.

Telefonens joystick er heller ikke av de dårligste vi har prøvd. Under testperioden opplevde vi kun et par ganger at tommelen gled når vi brukte denne, og da var vi fuktige på fingrene.

Det tok litt tid før vi fikk av bakdekselet til telefonen første gang, men vi fant ut at dette er en smal sak dersom man bare legger hardt nok press når man skyver dekselet nedover. Batteriet får man ut med et lett dunk, så dette byr heller ikke på problemer. SIM-kortet synes vi derimot sitter litt for godt fast inne i telefonen. De færreste har uansett behov for å bytte SIM-kort i tide og utide, så dette er ikke noe nevneverdig minus.

Det kan til slutt nevnes at undertegnede fikk et noe ufrivillig inntrykk av hvor sikker C65 er i fuktige omgivelser. Telefonen ble nemlig utsatt for omtrent to desiliter glovarm kaffe, direkte på tastesettet, skjermen og høyttaleren, uten at dette gav noen som helst bivirkninger - dette betyr selvsagt ikke at vi snakker om en fuktsikker telefon, så det anbefales ikke å prøve ut lignende forsøk på egen hånd.

Skjerm og menyer - 

C65 har en 65.536 fargers STN-skjerm med en oppløsning på 130 x 130 piksler. Dette er den høyeste fargedybden og oppløsningen vi til nå har sett på en telefon i C-serien, noe som kan skyldes stadig større krav til multimediefunksjonalitet blant ungdomsbrukerene.

Selv om skjermen selvsagt ikke kan måle seg med de dyrere TFT-skjermene er vi allikevel godt fornøyd. Skjermen er både skarp og har god fargegjengivelse. Billigtelefoner har ofte en tendens til å få bleke farger og uskarpt bilde, noe som altså ikke er noe problem her.

Telefonen har en hovedmeny som består av ni ikoner i en 3 x 3-matrise. Hvert av disse ikonene har en undermeny med flere valg. Dette har etterhvert blitt normen for menyoppsett på de fleste telefoner.

Det skal nevnes at det ikke er uten grunn at dette menysystemet dukker opp på majoriteten av telefonene på markedet, ettersom det er både lett forståelig og enkelt å navigere i - særlig på telefoner med joystick.

Man kan også velge å vise ett og ett ikon i hovedmenyen, noe som var vanlig på eldre telefoner med mindre skjerm. Dette er et stort pluss for svaksynte, som ellers har problemer med å lese hva som står på skjermen.

Alt i alt holder både skjermen og menysystemet et helt akseptabelt nivå. Vi er verken skuffet eller imponert.

Siemens C65 med abonnement

Siemens C65

Siemens C65 med abonnement   Les mer »

Siemens C65   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen