Test

Siemens C62

Design og kvalitet - 

Siemens C62 har ikke fått den samme robuste utformingen som de andre lavpris telefonene fra produsenten. Designet er både mykere og mer smidig enn for eksempel Siemens A60, som fremstår som både klumpete og stor i forhold til C62.

Det er ikke bare valget av design som gjør at Siemens C62 fremstår som lett og smidig. Med en vekt på knappe 85 gram og beskjedne dimensjoner på 10,1 x 4,4 x 2 cm er C62 en av de minste lavpristelefonene på markedet i dag. Den burde altså kunne passe i de fleste lommer.

Tasteoppsettet til telefonen er både pent å se på og behagelig å bruke. Det eneste vi egentlig har noe å utsette på her er at den fireveis navigasjonstasten er en smule tung å trykke inn når man skal bla oppover. Vi savner også en egen volumknapp på siden av telefonen, som er en mer praktisk løsning enn å bruke navigasjonstasten.

Til tross for telefonens noe spinkle utforming ligger den både godt i hånden og føles solid og kompakt. Man føler altså ikke at man holder noe billig juggel i hånden, slik som resultatet dessverre ofte blir når man prøver å gi lavpristelefoner et mer eksklusivt preg.

Bakdekselet på telefonen har i likhet med Sony Ericssons T610 fått skinner, slik at det fjernes ved at man skyver det nedover istedet for å vippe det utover. Dette forhindrer situasjoner hvor dekselet spretter avgårde og forsvinner hvis man skulle være så uheldig å miste telefonen i bakken, samtidig som det gjør at telefonen føles mindre skranglete.

Batteriet på C62 vippes oftest enkelt og greit ut med neglen, men har dessverre en tendens til å kile seg, noe som medfører en ganske frustrerende prosess for å løsne det igjen. Når batteriet tas av spretter SIM-kortet nærmest ut av telefonen. Om dette er negativt eller positivt er det vel delte meninger om.

Alt i alt er det lite å utsette på designet til C62, som er et vellykket forsøk på å lage en hendig og pen telefon, som burde kunne falle i smak hos både bankansatte og kommunearbeidere, såvel som tenåringsjenter.

Skjerm og grensesnitt - 

Skjermen til C62 har en oppløsning på 128 x 128 piksler, noe som er på nivå med Nokias 3200 og 7250 og som er over gjennomsnittet for telefoner i denne prisklassen. Fargedybden er på 4096 farger, som er det samme som på for eksempel spilltelefonen Nokia N-Gage.

Mens andre telefoner i samme prisklasse har hatt en tendens til å ha utvaskede farger og uklare kontraster, har C62 fått en krystallklar skjerm med skarpe kontraster og frisk fargegjengivelse. Vi må si oss en smule forundret over at Siemens utstyrer kameratelefonen MC60 med en blass og dårlig skjerm, samtidig som de med C62 klart og tydelig viser hva de egentlig er i stand til å levere.

Menyen på telefonen bruker det samme ikon-baserte oppsettet vi har sett på samtlige av Siemens sine telefoner den siste tiden, noe som fungerer glimrende. Menyen består av ni forskjellige ikoner i et 3x3 oppsett, som hver har en dedikert hurtigtast på tastaturet. Man kan også lagre en snarveier til de menyvalgene man bruker oftest i en funksjon som heter "min meny". I tillegg kan man velge akkurat hvilken telefonfunksjon man vil ha på den venstre tasten under skjermen. Vi setter pris på måten Siemens lar deg personalisere menyene på.

C62 greier å vise 5 linjer med tekst på skjermen samtidig når man skriver tekstmeldinger, i tillegg til en linje øverst som viser skriftstørrelse og antall symboler. Den nederste delen av skjermen brukes av en linje som viser c-tasten og menyvalgene for å sende melding, starte ordboken og lignende. Dette er ikke så imponerende hvis man sammenligner med for eksempel Nokias telefoner i samme prisklasse, som klarer å vise hele 8 linjer med tekst.

Siemens C62 med abonnement

Siemens C62

Siemens C62 med abonnement   Les mer »

Siemens C62   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen