Test

Siemens C60


Vi vil takke MPX for utlånet av Siemens C60

Design og kvalitet - 


Siemens C60 er den nye budsjettelefonen fra Siemens, og gir klare assosiasjoner til dens enda billigere og enklere fetter, A55. Budsjettelefoner har i det siste blitt den populære motpart til de dyrere modellene, og Siemens gjør inntog i dette segmentet med funksjoner som fargeskjerm og polyfoniske ringetoner. Det tyske selskapet har de siste månedene kommet med design som både kan kalles innovative og nytenkende, som for eksempel ST55 og C62, mens C60 har det typiske Siemens-designet vi
kjenner fra tidligere modeller som S55.

Siemens C60 er 'plastic-fantastic', ingen tvil. Knappene og dekselet er laget av et stivt plastmateriale som vi på ingen måte hadde sansen for. Selv skjermen under dekselet er laget av plastikk, og alt sammen resulterer i et heller billig helhetsinntrykk av telefonen. Her kommer det klart frem at telefonen er konstruert for å oppnå en lav pris, og ikke etter hva en moteløve såvel som hva mannen i gaten kunne tenkt seg.

På tastaturområdet buler telefonen en tanke innover, som gjør det mer behagelig å bruke tastaturet samt at knappene på telefonen sitter bra og er bra plassert i forhold til hverandre. Men siden knappene, som resten av telefonen, er laget av ren hardplast, skrangler de, og de er dessuten for små for dekselet.

Telefonen ligger godt i hånden, og virker robust til tross for sin plastikkaktige konsistens. Det er svært god plass mellom dekselet og selve telefonen, noe som bør sikrer at den tåler et støt mot bakken bedre enn telefoner som har dekselet tett inntil innmaten på telefonen. Riktignok blir ulempen med dette at skjermen ligger dypt nede i telefonen, og gir telefonen et billigere utrykk. Det skal understrekes at C60 på ingen måte er en støtsikker telefon, som f.eks Nokia 5100.

Telefonen er ikke spesielt stor, og stiller seg på linje med de fleste andre av dagens telefoner i størrelse. Vekten er ei heller noe å klage over, ettersom 85 gram ikke er noe som man plages av å bære. Telefonen har målene 110 x 47 x 23 mm, og er dermed heller ikke noen koloss man må få spesialsydde bukser til.


C60 sammenlignet med T610 og 3650 i størrelse
(klikk for større bilde)

Skjerm og grensesnitt - 

C60 kommer med en fargeskjerm som har en fargedybde på 4096 farger. Skjermen har en oppløsning på 101x80 piksler, og stiller seg dermed på linje med fargeskjermen på M55 og SL55. Skjermen er av typen STN, og er svært blass, samt at fargene gjengis veldig dårlig. For eksempel er hvitfargen svært brun, og blåfargene blasse og grålige. Her har Siemens tydelig valgt en billig fargeskjerm for å senke prisen, noe vi mener var en dårlig vurdering.

Som de fleste av dagens telefoner har C60 en fireveis navigasjonsknapp. Navigasjonsknappen fungerer godt, og er godt plassert i forhold til kontrollknappene, men er svært hard. Knappene er også i stiveste laget, og skrangler som nevnt når man skriver. Ordboken, i dette tilfellet T9, er en tanke treg grunnet svak prosessor. Dette merkes ytterligere ved å skrive uten ordbok, hvor telefonen i enkelte situasjoner bruker tid på å reagere. En annen ting ved de harde knappene er at de lager en klikkelyd for hver gang man trykker på dem, noe som igjen er svært irriterende å høre på!


Skjermen til C60 er i realiteten blass og "brunaktig"

Menyene til Siemens er en helt annen historie, og må sies å være en perfekt blanding av brukervennlighet og logikk. Her har Siemens funnet den perfekte mellomtingen mellom Nokias noe simple meny, og Sony Ericssons ikonmeny, og menyene til C60 er svært enkel å forstå. På hovedmenyen har man et eget ikon for lyd, et for underholdning samt et for egne filer, hvor man finner ringetoner, bilder samt animasjoner. Dette oppsettet er svært lett å forstå, og tidligere brukere av andre merker, vil nok raskt sette seg inn i Siemens menysystem.

Skal man til de mer elementære funskjonene, som for eksempel skrive melding eller gå på WAP, holder man bare en av nummertastene inne en stund. I dette tilfellet tar 2-tallet brukeren til WAP, mens 3-tallet fører en til ny teksmelding. Skal man gjøre dette uten å bruke snarveiene, må man gjennom et par tastetrykk.

Generelt er C60 etter vår mening mye dårligere gjennomført på skjerm og grensesnitt enn andre modeller fra Siemens i samme prissegment, som M55 og C55, blant annet på grunn av den blasse skjermen og trege responsen.

Siemens C60 med abonnement

Siemens C60

Siemens C60 med abonnement   Les mer »

Siemens C60   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen