Test

Siemens AF51

Design og byggekvalitet - 

Spesifikasjoner:

Størrelse: 7,9 x 4,1 x 1,95 cm
Vekt: 80 gram
Form: Kamskjell

Snarveistaster: Valgfrie, programmerbare nummertaster

Kamera: Nei
Uttak: Seriekabel
Eksternt antenneuttak:
Nei

Pris: fra ca 900 kroner

Siemens æra i mobilverdenen nærmer seg slutten. En av de aller siste modellene fra tyskerne vi får stifte bekjentskap med, er Siemens AF51.

AF51 er et billig alternativ for deg som ønsker deg en stilig kamskjelltelefon, men som ikke er villig til å betale skjorta, og ikke har behov for heftige spesifikasjoner.

Selv om modellen befinner seg i det nedre prissjiktet, får du ingen billigfølelse av telefonen. Utsiden er laget i en speilblank plast, og er ulikt noe annet vi har sett. Baksiden er laget i gummilignende plast. Faktisk må vi si at AF51 ser ganske så ekslusiv ut.

Den eksklusive følelsen gjør seg også gjeldene når du åpner telefonen. Tastene og området rundt skjemen er laget i samme materiale som telefonens utside.

Last ned: original (3 MB, MOV, 320x240)
Vis i fullskjerm

Dessverre har Siemens også lagt et lag av den glinsende teksturen over skjermen, slik at alt du ser i skjermen får et blåskjær over seg.

Tastene til AF51 er passe store, og burde ikke by på store problemer selv for snekkerhender. De gir passe motstand, og bråker lite. I det hele tatt er tastene svært gode.

Når du åpner og lukker telefonen, lyser telefonen diskret opp i blått i kantene på utsiden av lokket. På utsiden sitter også en oversiktlig ytterskjerm.

Ellers er det ingen knirking å spore i AF51. Alt i alt føles telefonen godt skrudd sammen, og er et friskt pust i en verden av billige plastikklumper.

Skjermer og menyer - 

Spesifikasjoner:

Skjerm: CSTN, 65 536 farger
Oppløsning: 130 x 130 punkter

OS: Siemens
Meny: 55-serie
Tekst: T9

Siemens hopper frem og tilbake på menyfronten om dagen. Du finner nå hele tre forskjellige Siemens-menyer på markedet. Den nyeste, som du finner i SXG75, den nest nyeste, som sitter i S75, og den eldgamle, som du finner i, ja du gjettet riktig: AF51.

Dette betyr at menyene minner mistenkelig om dem som satt i de gamle slagerne S55 og SL55, uten at dette egentlig er negativt. Menyene er nemlig ganske oversiktlige og enkle å bruke.

Hovedmenyen består av tre ganger tre ikoner, mens undermenyene stort sett er tekstbaserte og enkle å bruke. Telefonen er ikke spesielt rask i menyene, men vi har opplevd atskillig tregere menyer i denne prisklassen, og til og med på dyre telefoner.

Skjermen til AF51 er ikke egnet til å imponere noen, men den gjør jobben greit. Oppløsning ligger på 130 x 130 piksler, mens fargedybden er på 65 000 farger. Du bør med andre ord ikke se feriebildene dine på denne skjermen. Men til vanlig bruk, som SMS, WAP og MMS, fungerer den bra.

Den ytre skjermen har en oppløsning på 96 x 96 piksler og en fargedybde på 65 000 farger, og er også god til sitt bruk. Her ser du hvem som ringer, om du har fått SMS og annen informasjon, som hva klokken er og hvor mye batteri det er igjen. Dessuten vil lyset som sitter rundt lokket på utsiden av telefonen lyse opp når du har fått en melding eller noen har ringt.

I det store og hele er det i grunn lite negativt å si om skjermene og menyene til AF51. Oppløsningen til skjermen er for lav til multimediabruk, men i denne prisklassen er den godkjent.

Siemens AF51 med abonnement

Siemens AF51

Siemens AF51 med abonnement   Les mer »

Siemens AF51   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen