Test

Siemens A60

Design og kvalitet - 

Mens Siemens har prøvd seg på flere forskjellige spenstige design i telefonene sine den siste tiden, er A60 i høyeste grad en mobiltelefon av god gammel klasse. Her finner man de klassiske, runde Siemens-formene og designet som vi tidligere har blitt kjent med i telefoner som S55 og C60.

Telefonen er forholdsvis billig i fremtoningen, men virker til gjengjeld som om den absolutt kan tåle en støyt. Det forholdsvis tykke dekselet og den nedsenkede skjermen burde nemlig gjøre den både solid og robust.

A60 er faktisk hakket større enn tidligere telefoner i A-serien til Siemens, og er nok litt i tykkeste laget med sine 2,3 centimeter over midjen. Den burde allikevel være passe liten for de fleste lommer. Vekten på 85 gram er også helt godkjent i denne klassen

Tastene til telefonen er godt utformet og plassert, og en inndypning i dekselet sørger for at man lett når tastene når man skriver. De gir dessuten passe motstand og burde være spredte nok for selv de største tømmermanns-hender.

A60 har imidlertid også sine mangler. Piletasten er litt i hardeste laget, og er ukomfortabel å bruke når du skal bla rundt i menyene. Det hadde også vært kjekt om Siemens kunne fått på plass volumtaster på siden.

Alt i alt var vi allikevel passe fornøyd med utformingen til A60, som gjorde et bedre inntrykk enn den knirkende og knakende søstermodellen C60.

Skjerm og grensesnitt - 

A60 byr ikke akkurat på noe prydeksempel av en mobilskjerm, med sin 101x80 pikslers oppløsning og passive STN-teknologi, men er til gjengjeld overlegen alt av alternativer i denne prisklassen og er dermed den klare vinneren på lavpris-fronten når det kommer til skjermløsning.

Oppløsningen gir plass til 5 linjer med tekst i tillegg til den nederste knapperaden, som burde være plenty for en telefon som hverken kan brukes til MMS-meldinger eller Java-spill. Farger fremstår som noe blasse, ikke ulikt det vi har sett på 256-fargers skjermer, men A60 er faktisk hakket bedre på fargegjengivning enn den noe dyrere søstermodellen C60.

Menysystemet er det samme som vi har sett i samtlige av Siemens nyere telefoner, med en 3x3-matrise som startmeny og vertikalt stablede menyvalg. Dette systemet er både lett å bruke og raskt å navigere i, og burde egne seg såvel for nybegynneren som for den mer erfarne.

Vi liker forøvrig godt at man kan navigere frem og tilbake i menyene kun hjulpet av piletasten, og den kjappe responsen gir også et pluss i margen.

Meldingsskriving på A60 går også svært greit, og telefonens velutformede tastesett og praktiske grensesnitt gjør at man raskt spytter ut en 160-tegns melding. Det eneste aberet vi merket her var at telefonen blir noe treg i responsen når man passerer 90-100 tegn i meldinger, men A60 er allikevel en velsignet responsiv telefon i forhold til SMS-marerittet ST55.

Siemens A60 med abonnement

Siemens A60

Siemens A60 med abonnement   Les mer »

Siemens A60   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen