Si hei til ROB1


(Klikk for større bilde)

Sony Ericsson var tidlig ute i år og valgte å lansere hele vårkolleksjonen sin den 1. mars. Dermed sto selskapet uten noen nye modeller å lansere på messen, og det var flere enn bare undertegnede og kompani som godt kunne tenkt seg en godbit eller to, men som måtte innse skuffelsen.

Sony Ericsson hadde allikevel èn liten godbit å komme med, nemlig en liten krabat kalt ROB1. Denne krabaten kan styres fra hvilken som helst Java-telefon med Blåtann, og vil slippes som et originalt tilbehør fra Sony Ericsson.

Meningen med Rob1 er at man skal kunne styre enheten rundt omkring, mens et kamera i fronten tar opp video. Denne sendes så i sanntid til telefonen som styrer enheten, og skulle man støte på noe interessant underveis kan man bevege linsen 70 grader oppover og 20 grader nedover for så å knipse et bilde.

Selve kameraet har en oppløsning på 640 x 480 punkter, med andre ord VGA-oppløsningen. Videofunksjonen i kameraet kan overføre video i en hastighet på 12 bilder i sekundet på Sony Ericssons P9x0-modeller og 6-9 bilder i sekundet på modeller med Java-motor. Rekkevidden strekker seg til hele 50 meter.

ROB1 har også et internminne som man kan lagre bilder på, men det er uvisst hvor stort dette minnet er.

Prisen på ROB1 er også usikker, men en representant innad i Sony Ericsson anslo at prisen vil ligge på mellom 1200 og 2000 norske kroner.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen