Si farvel til verkstedet

Mobiltelefoner er, som alle andre typer elektroniske enheter, avhengige av godt utformet programvare for å fungere. Dessverre har den stive konkurransen og det stadig økende antallet funksjoner i nyere telefoner ført til at man sjelden har helt feilfri programvare klar ved lanseringen av telefoner, og de første modellene på markedet er oftere enn ikke plaget av både feil og ustabilitet.

Etterhvert som produsentene forbedrer og videreutvikler programvaren løser man mange av disse barnesykdommene, men det er ikke noen enkel affære å få disse oppdateringene ut til forbrukerene. For å få oppgradert telefonens programvare - også kjent som firmware - må man nemlig til et autorisert serviceverksted, noe få brukere orker eller har mulighet for å begi seg ut på.

Flere produsenter har tatt fatt i problemet, og Siemens har for eksempel begynt å legge ut nye versjoner av programvaren til telefonene sine ut på nettet slik at brukerene selv kan gjøre oppgraderingen fra sin egen datamaskin. Dette krever imidlertid at man har tilgang til en datakabel og de tekniske ferdighetene til å gjøre dette, noe som utelukker svært mange brukere.

En langt mer elegant løsning er nå på vei fra det britiske programvare-selskapet Insignia, som har utviklet ny programvare som lar mobiltelefoner laste ned og installere ny programvare og funksjonalitet rett fra mobilnettet.

Dermed skulle det endelig være mulig å sørge for at mobilbrukere til enhver tid vil ha den nyeste versjonen av programvaren til telefonen sin. Så snart produsenten lanserer en ny programvare-oppgradering vil denne sendes ut via mobilnettet til selskapets kunder, som øyeblikkelig vil kunne høste fordelene av økt stabilitet, feilfikser og nye funksjoner på telefonen sin.

Produsentene vil på sin tide ikke risikere å måtte holde tilbake en telefon på grunn av at man ikke har fått på plass en planlagt funksjon eller rett og slett måtte velge å utelukke funksjonen helt, da det ikke lenger vil være noe problem å få oppgradert telefoner som allerede er solgt på et senere tidspunkt.

Ifølge Insignia skal den nye løsningen være sikret mot misbruk både ved hjelp av brannmurer og satsing på åpne standarder, og det skal heller ikke være noe problem om telefoner skulle gå tom for strøm eller miste signal i løpet av oppgraderingen av programvaren. Selskapet planlegger å demonstrere den nye teknologien på årets 3GSM-messe i februar.


relatert stoff

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen