Si farvel til Easytel

Atle Lessum i Telenor stenger Easytel.
Atle Lessum og Telenor stenger Easytel
på grunn av ubetalte regninger.

Det lille mobilselskapet Easytel har gått konkurs. I følge Post- og Teletilsynet har selskapet rundt 1000 kunder som nå må finnes seg en annen operatør.

Easytel opererer i Telenors nett, og har blant annet tilbudt abonnement med lave minuttpriser. Kanskje litt for lave, for i dag ble Easytel Holding sendt til skifteretten.

Utfor siden desember
Siden desember i fjor har det vært klart hvilken vei det bar. Da fattet Post- og teletilsynet et vedtak som innebar at Telenor og Easytel skulle komme til en løsning. Dette skjedde ikke, noe som førte til at Telenor fikk tillatelse til å stenge Easytel ute fra nettet.

Hvor mye penger Easytel skylder Telenor er ikke sikkert, men Telenors informasjonssjef Atle Lessum sier til Amobil at det er snakk om "noen millioner".

Flere selskaper går konkurs
Easytel er i følge Brønnøysundregistrene delt inn i minst tre selskaper. Easytel Holding, som gikk til skifteretten, ble begjært konkurs av selskapets ansatte, trolig for å sikre at de får lønn fremover.

Telenor har på sin side en høne å plukke med Easytel Norge, som skylder penger fordi de ifølge Lessum over lang tid har misligholdt sine avtaler med Telenor. Easytel Norge blir dermed stevnet inn for skifteretten i morgen.

– Vi har sendt SMS med beskjed til Easytels kunder om at de må finne seg en ny operatør. Dersom de ikke gjør det, vil telefonen deres slutte å fungere, sier Lessum.

Vollvik-drømmer
Easytels konkurs er ikke den første vi har sett i det norske operatørmarkedet, og den blir neppe den siste heller, mener teleanalytiker John Strand.

– Det er mange som har en drøm om å bli en Idar Vollvik. Men en ting er å ha en drøm, en annen ting er å eksekvere, sier Strand.

Han mener det er vanskelig å lage gode forretninger i et marked hvor det bare finnes 4,5 millioner potensielle kunder, og at Easytel er nok et eksempel på en drøm som ikke har lykkes.

Strand mener at vi vil se mange oppkjøp og sammenslåinger i det norske mobilmarkedet i tiden som kommer, og at det etterhvert vil bli langt færre småoperatører.

Amobil har uten hell forsøkt å få tak i personer i Easytel, og Easytel Holdings konkursbestyrer for kommentarer i dag.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen