TEST: Shuttle XS35GT
Test

Shuttle XS35GT

Oppsummering

Shuttle XS35GT er noe såpass uvanlig som en liten, men fullverdig datamaskin med helt passiv kjøleløsning. Kombinerer du dette med en støysvak harddisk eller SSD har du en PC som ganske enkelt aldri vil høres.

Samtidig må det sies at vi med fullverdig PC mener det i ordenes videste forstand. Det er på ingen måte noe fartsmonster, og egner seg ikke til spilling eller andre minne- og/eller prosessorkrevende oppgaver som blant annet videoredigering.

Typisk bruk for en slik PC vil være surfing, vanlige kontorapplikasjoner og medieavspilling. Og spesielt med tanke på sistnevnte er Shuttle XS35GT meget godt egnet. Får du rett programvare inn på denne lille boksen takler den filmavspilling i 1080p full-HD og 7.1 surroundlyd.

Det er noen småting å plukke på hos XS35GT. Men på en såpass beskjeden maskin er egentlig ikke mangelen på eSATA, USB 3.0 eller gigabit kablet nettverk så veldig tung å bære. Hva vi derimot virkelig savner er en egen, digital lydutgang. Lyden går kun digitalt ut via HDMI-kontakten. Har du et separat lydanlegg, er du da avhengig av en AV-forsterker eller TV som kan sende lyden videre.

Det er naturligvis også mulig å bruke et USB-lydkort eller HDMI-splitter for dette, men det betyr flere bokser og økte kostnader. I våre øyne er dette noe som burde sitte på en slik PC.

Konklusjon

Shuttle XS35GT er en god nyhet deg som ønsker deg en helt stillegående PC for surfing, lett kontorbruk eller medieavspilling.

Men selv om maskinvaren i seg selv gjør XS35GT spesielt godt egnet som mediespiller, det ikke nødvendigvis det beste valget dersom det hovedsaklig er dette du skal bruke den til. Husk at en dedikert mediespiller vil kunne gjøre dette til en langt lavere pris, og ikke minst være enklere å sette opp.

Som mediespiller eller stue-PC henvender Shuttle XS35GT seg derfor i hovedsak til entusiastene, som da ønsker full kontroll eller muligheten for å få mye funksjonalitet i en liten og ikke minst helt lydløs pakke. Og på det punktet leverer Shuttle varene med XS35GT.


Liten og nokså plasseringsvennlig
Passivt kjølt - helt stillegående


Mangler dedikert digital lydutgang

Shuttle XS35GT

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen