TEST: Shuttle XS35GT
Test

Shuttle XS35GT

Ytelse

Shuttle XS35GT kommer uten operativsystem, noe som betyr at det er helt opp til deg selv hva du installerer på den og bruker den til. Her har du valget fra rene mediesenterløsninger som for eksempel XBMC til tradisjonelle operativsystemer. For sammenligningsgrunnlaget testet vi med Windows 7.

Vi har her valgt å sammenligne med Eee Box EB1501P fra Asus, som jo er i samme klasse. Den er utstyrt med en litt raskere Atom-prosessor ((D525 @ 1,83 GHz) og den originale Ion-plattformen til Nvidia. Shuttle har som nevnt Ion 2 og Atom D510 @ 1,66 GHz.

Systemytelse

Her er det ingen store overaskelser. Eee Box har med sin noe raskere prosessor et fortrinn, og GeForce 9400M G, som var grafikkløsningen i første generasjon Ion, gjør det generelt litt bedre.

Generelt kan vi si at dette på ingen måte er noen raske PC-er. Dersom du er spesielt opptatt av god ytelse velger du enkelt og greit ikke en datamaskin med Atom-prosessor.

Spillytelse

Er du interessert i spill er du naturligvis også ute etter en helt annen type maskin. Shuttle XS35GT klarer seg riktignok med noen gamle klassikere på lav oppløsning og detaljnivå, men nyere spill kan du i stor grad glemme.

Film

En av Ion-plattformenes sterke sider er evnen til å dekode høyoppløst video. Atom-prosessoren er ikke sterk nok til dette alene, men med Nvidia Ion på laget går dette smertefritt med det aller meste av video.

Men det betyr ikke nødvendigvis at du bare kan smelle inn Windows og tro alt fungerer automagisk. Først må de rette mediasplittere, kodeker og/eller avspillere som VLC og Media Player Classic – Home Cinema på plass. Det er nesten verd en hel artikkelserie i seg selv.

Shuttle XS35GT

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen