TEST: Shuttle XS35GT
Test

Shuttle XS35GT

I bruk

Shuttle XS35GT er en liten PC, men ikke overraskende liten – vi har da kikket på slike ministasjonære tidligere. Her må vi naturligvis trekke fram Eee Box EB1501P fra Asus, som har en rekke fellestrekk med Shuttle-maskinen.

Shuttle har likevel et stort og spesielt fortrinn. Til glede for verdens støyallergikere er den er passivt kjølt. Her er det altså ingen vifter som surrer og bråker.

For å få til dette er kabinettet til XS35GT så å si fullstendig perforert. Det betyr at sideveggene i sort matt plast er av det mer fleksible slaget, men da dette uansett er en stasjonær maskin byr ikke dette på problemer. Den medfølgende og blanke foten har fin tyngde og lager en stabil plattform for selve kabinettet. I teorien skal foten alltid brukes for å sikre nok med luft for datamaskinen.

Tilkoblinger

Inn- og utganger
Type og grensesnitt
Bilde
VGA, HDMI
Lyd
Hodetelefonutgang og mikrofoninngang
Enhetstilkobling
5 x USB 2.0
Nettverk
10/100 Mbit/s ethernet
Annet
Kensingtonlås
Minnekortleser (4 i 1)
Skruen helt øverst holder sideveggene på plass og er vanligivs skjult bak en gummiknott.
Skruen helt øverst holder sideveggene på plass og er vanligivs skjult bak en gummiknott.

Minnekortleseren og den siste USB-kontakten er plassert i front av den lille PC-en.

Innvendig

Dugelige kjøleribber dekker det aller meste av hovedkortet. Maskinen tar kun en minnemodul, maksimum 2 GB ifølge spesifikasjonene.

Den andre siden er i praksis kun det optiske drevet og nok en stor kjøleribbe.

Ved å bruke en adapter kan også det optiske drevet byttes ut med en ekstern harddisk. Dette er ekstrautstyr og må kjøpes separat. Det samme gjelder for en brakett med VESA-feste, slik at du for eksempel kan montere den bak på en skjerm med dette.

Varme og støy

Som nå burde fremgå av tekst og bilder er altså maskinen vifteløs. Hvor mye støy den gir fra seg kommer med andre ord helt an på hva slags harddisk du putter i den. Vil du ha helt stillegående PC går du naturligvis for en SSD.

Varmen avgis nokså jevnt gjennom kjøleribbene. Med kabinettveggene på blir datamaskinen naturligvis litt varm under bruk, men aldri på en måte som er ubehagelig eller virker unormalt.

Shuttle XS35GT

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen