Shuttle omdesigner XPC

Shuttles nye XPC blir basert på 915-brikkesettet til Intel, og får dermed PCI Express x16, Azalia-lyd med 192 KHz/24-bits kvalitet og den DirectX 9.0-kapable Graphics Media Accelerator 900, samt DDR2 og alt som følger med i Intels nye brikkesett (blant annet har kortet bare én PATA-kontakt). Samtidig har selskapet omdesignet hele formfaktoren og hovedkortet.

Utvendig er det lite som skiller SB81P fra de tidligere XPC-kabinettene. SB81P er omtrent like stor som "vanlig", og kommer med en 6-i-1 kortleser i toppen av kabinettet. Men CD/DVD-enhetene har blitt skjult bak et panel, som også fungerer som åpne-knapp. Mange har spurt etter denne funksjonen, som sørger for at helheten i desginen ikke blir ødelagt av grå CD-spillere. En annen nyhet er takket være High Definition Audio-brikken fra Intel, nemlig at alle lydkontaktene - som også ligger bak et panel - kan brukes til alt.

Samtidig har det blitt plass til tre harddisker - som blir liggende "på toppen" av kabinettet. For å kjøle harddiskene og sørge for ekstra god luftflyt, har Shuttle også lagt til en del ekstra vifter. Og for første gang på lenge i en Intel-basert Shuttle, har nordsiden fått passiv kjøling.

Den nye designen er som ventet også tydelig inspirert av BTX-formfaktoren, men i likhet med den ATX-baserte formfaktoren de brukte før har Shuttle kommet med en del av sine egne vrier. Luftekanalen som skal kjøle ned prosessoren sitter for eksempel sidelengs, og hovedkortet er noe mindre enn pico-BTX - det minste BTX-formatet.

Shuttle er ikke så veldig glade i sammenligningen med BTX, og sier derfor "ingen kommentar" og henviser til Anandtech sin artikkel om "Shuttle-BTX". Likheten er uansett åpenbar, og til Anandtech sier de at den nye formfaktoren deres er "bedre enn BTX".

SB81P blir den første XPC-en fra Shuttle med 80 milimeters vifte og 350 Watt strømforsyning (nok til GeForce 6800?), som får følge av to mindre vifter som trekker luft over harddiskene. Alle viftene i kabinettet er justerbare og svært stillegående, i følge Shuttle. Merk også at paralellporten har forsvunnet fullstendig fra bakpanelet.

På baksiden har det også kommet en "clear CMOS"-knapp, som gjør det mulig å ta sjangser på overklokkingen mens kabinettet er lukket.

Shuttle har ikke oppdatert nettsidene sine med den nye modellen enda, men når de gjør det vil det være mulig finne den her.

PR-sjefen for Shuttles europakontor, Bastian Fröhlig, sier at SB81P XPC-en vil komme på markedet i den siste uken i juni, men han legger til at de ikke har fastsatt prisen på den i hovedkvarteret på Taiwan enda.

(Kilder: Shuttle, Anandtech)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen