Shuttle blir dyrere med Intel


Shuttle SS56L er den nyeste XPC-en, basert på
et brikkesett fra SiS

Dermed er det bereftet at det kommer nye Shuttle-modeller for LGA775 og/eller 915/925-brikkesettene i løpet av sommeren - og at de blir dyrere enn før. De nøyaktige spesifikasjonene er uklare, og det knytter seg en del spenning til om Shuttles neste mini-PC-er vil bruke BTX-formfaktoren for å løse varmeproblemene i Intels kommende prosessorer.

Som alltd vil ny teknologi koste litt ekstra før den får ordentlig fotfeste i markedet, og det er ventet at flere enn Shuttle vil ha dyrere Intel-produkter i månedene som kommer. Intels nye sokkel og brikkesett overfører en del kostnader på produsentene, samtidig som komponentene foreløpig er dyrere enn andre.

Derfor sier selskapet at de nye mini-PC-ene med støttte for "Prescott" på LGA775 vil får en gjennomsnittlig utsalgspris på omtrent 300 dollar - eller rundt en tredjedel mer enn dagens tilbud. Shuttle har også slitt en del med fortjenesten i det siste, og ønsker derfor kanskje å holde seg til noe mer konservative priser i tiden som kommer.

Det er heller ingen hemmelighet at en stor andel av av returene på prosessorene til Intel har vært et resultat av at pinnene på bunnen av prosessorene har blitt bøyd eller brukket. Intels sokkel LGA775 er ikke bare fire ganger dyrere, men prosessor-"pinnene" flyttes også til hovedkortet - som i praksis vil si at Intel har overført mye av returproblemene sine til hovedkortprodusentene.

(Kilder: VR-Zone, DigiTimes)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen